Google TV se lansează în Europa începând cu anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google, cel mai mare motor de căutare din lume, va lansa la începutul anului viitor, în Europa,  serviciul de televiziune prin care clienţii se pot conecta la internet direct prin televizor, disponibil deja în SUA, a declarat Eric Schmidt, preşedintele companiei, citat de Reuters.

Google TV este un serviciu de care oferă utilizatorului atât conţinut online, cât şi conţinut TV printr-un browser, pe televizor.

Acest serviciu al gigantului american este disponibil în SUA încă din luna octombrie anul trecut.

De asemenea, reacţiile la adresa Google TV au fost diverse, iar trei dintre cele mai importante televiziuni din Statele Unite au blocat reţeaua celui mai mare motor de căutare din lume.

După ce compania a fost acuzată de mai mulţi difuzori de ştiri şi operatori telecom că le „fură“ veniturile din publicitate fără a contribui financiar la creearea de conţinut, Eric Smith a ţinut să asigure că nu este cazul de astfel de suspicuni.

Însă, americanii nu s-au arătat prea încântaţi de Google TV, iar Logitech Internaţional, compania care furnizează echipamentele necesare pentru instalarea serviciului, a fost obligată să reducă preţul iniţial de 299 de dolari, la 99 de dolari pe set, în iulie.

De asemenea, achiziţia de săptămâna trecută a Motorola Mobility, ar putea ajuta Google să-şi dezvolte serviciul de televiziune. Motorola este cel mai mare furnizor de decodoare digitale din lume şi unul dintre principalii furnizori pentru numeroase reţele de televiziune din SUA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite