Cât a dat Google ca fie primul motor de căutare pe produsele Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a obţinut 1 miliard de dolari de la Google ,anul trecut, deorece a accepta ca motorul de căutare să fie prima opţiune în browserele de internet Safari folosite pe produsele proprii, a afirmat analistul pieţei de profil Ben Schachter, citat de „Business Insider“.

Schachter afirmă că toate căutarile prin Google de pe dispozitivele Apple, de la tablete şi telefoane mobile la calculatoare personale au generat venituri brute de 1,3 miliarde de dolari anul trecut, din care motorul de căutare a păstrat, conform contractului, doar 25%, respectiv 335 de milioane de dolari.

Restul de aproape 1 miliard de dolari a intrat în contul Apple, conform datelor prezentate de Schachter.

Apple a făcut primul pas în procesul de îndepărtare de Google prin renunţarea la serviciul de hărţi al motoruluid e căutare, iar analiştii au început să speculeze cine va pierde cel mai mult dintr-un eventual divorţ al celor doi giganţi.

Dacă pe termen scurt, Apple pare vitregită de cel puţin 1 miliard de dolari pe an, pe termen lung supremaţia tabletei iPad ar putea asigura un avantaj copleşitor pentru motorul de căutare ales de Apple.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite