Un ofiţer de recrutare de la Google dezvăluie care sunt cel mai grave erori pe care le poate face un candidat la interviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Junge, ofiţer de recrutare a personalului pentru Google, susţine că cele mai mari greşeli pe care le poate face o persoană la un interviu este să vorbească urât despre foştii şefi şi colegi sau să ceară un salariu mult prea mare.

Junge, care este calificat în identificarea de talente din domeniul executiv, a publicat recent o carte "Purple Squirrel", sintagmă pe care recrutorii o folosesc pentru a desemna angajaţii potriviţi, care sunt foarte greu sau aproape imposibil de găsit pentru anumite posturi.

El a acordat un interviu pentru pehub.com în care arată că una dintre cele mai mari greşeli pe care candidaţii le fac la interviul pentru Google sau pentru altă companie, este să spună lucruri teribil de urâte despre foştii şefi sau colaboratori. El a spus că recrutorii au o reputaţie mixtă - unii oameni cred despre ei că sunt un rău necesar, în timp ce alţii îi văd ca pe un aliat puternic şi de aceea le fac confidenţe.

Totuşi, Junge susţine că în realitate ofiţerii de recrutare încearcă să angajeze cea mai potrivită persoană, atât ca atitudine, cât şi ca abilităţi. "Ori de câte ori cineva îmi spune ,Eu niciodată nu aş spune acest lucru unui ofiţer de angajare, dar...', tot ce vine după ,dar' nu le pledează cauza", afirmă Michael Junge.

De asemenea, el mai spune că alte greşeli grave pe care candidaţii le fac la interviuri este să devină foarte emotivi când vorbesc despre bani, să nu dorească să împărtăşească istoricul veniturilor lor sau se denatureze faptele. "Dacă cineva câştigă 80.000 de dolari şi spune că face 110.000 în speranţa că va primi o ofertă mai bună, acesta poate fi sfârşitul interviului", a mai declarat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite