Gogu, Patraulea şi Trandafir, jefuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventurile cu "Brigada Diverse" continuă! Gogu, Patraulea şi Trandafir hotărăsc că trebuie să lucreze "absolut legal" şi să se aşeze la casa lor. Pentru asta, ei trebuie să lupte cu

Aventurile cu "Brigada Diverse" continuă! Gogu, Patraulea şi Trandafir hotărăsc că trebuie să lucreze "absolut legal" şi să se aşeze la casa lor. Pentru asta, ei trebuie să lupte cu propria lor şmecherie, dar, mai ales, să se însoare. Iată-i în ajunul cererilor în căsătorie. Patraulea şi Trandafir fac cumpărături, Gogu aşază masa festivă la care vor sta viitoarele trei mirese.

Dar consoartele alese se pare că nu sunt de nasul lor. Ceea ce îi sperie pe cei trei nu e faptul că ar putea găsi nişte fete cinstite, care nu le-ar ierta "pornirile" de hoţi. Teama lor e să nu se însoare cu nişte hoaţe, şi încă unele mai mari ca ei.

La masa oferită fetelor, Gogu observă cu stupoare că i-a dispărut "tranzistorul japonez" şi un tablou de valoare. Primele bănuieli se conturează în mintea destul de confuză a lui Gogu, care oscilează între perspectiva unei căsnicii lipsite de griji şi cea de hoţ cu onoarea călcată în picioare.

Concepţia despre mariaj o aflăm din replica adresată celor doi parteneri, când aceştia refuză să cumpere sifon şi să facă sandvişuri: "Dar de ce ne certăm noi ca proştii? N-o să muncească ele toată viaţa? De ce ne însurăm? De florile mărului?"

Păcăliţi de propriile logodnice

Ba mai rău. Gogu, Patraulea şi Trandafir se însoară ca să fie furaţi. Un coşmar mai înfricoşător pentru ei nici că se poate. În timp ce petrec la barul Melodii, un camion descarcă mobila şi toate bunurile din casa lui Gogu. Fetele lucrează organizat, în grup, după un scenariu bine scris şi o regie de excepţie.

"Au lucrat fin, cu foarte mare atenţie, fapt pentru care nu-mi rămâne decât să-i apreciez (n.r. - pe hoţi)", constată Panait când ajunge la casa lui Vornicescu, păcălit şi el de fetele care-i goliseră casa printr-o tehnică de invidiat.

Când se întorc acasă şi descoperă jaful, cei trei hoţi înţeleg imediat cine erau făptaşele, vor să se răzbune şi îi trimit o reclamaţie căpitanului Panait. "Ajunsei şi ziua asta! Să dau de urma hoţilor care l-au jefuit pe Gogu Steriade!", exclamă Panait, revoltat.

Miercuri, 17 septembrie, puteţi cumpăra DVD-ul cu producţia"BD în alertă", împreună cu ziarul "Adevărul"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite