Gigi Becali: Cristian Sima lucra pentru un mafiot italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Gigi Becali a dezvăluit, sâmbătă, că brokerul Cristian Sima nu a fugit din România pentru a-i escroca pe compatrioţii lui în numele cărora juca la bursă, ci pentru a se ascunde de străinii pentru care lucra, printre care şi un mafiot italian.

"Sima a dat acel telefon pentru a se juca şi a-i induce în eroare pe italieni şi pe elveţieni. El acum toată inteligenţa trebuie să şi-o folosească pentru a se ascunde de mafioţii din Italia. El acolo lucrează cu nişte mafioţi, cu un mafiot de 92 de ani care are miliarde, care îi dădea nu ştiu câţi bani pe mână, te duceai cu el făceai ce voiai în Italia, nu plăteai nimic. Ştiu asta pentru că omul care mi-a pierdut mie 100.000 e tovarăş bun cu el şi mi-a spus toate astea", a declarat Gigi Becali, la România TV.

Europarlamentarul a precizat că a fost şi el contactat de Cristian Sima pentru a investi la bursă, dar l-a refuzat, ulterior pentru Cristian Sima intervenind pe lângă el fostul ministru de finanţe Sebastian Vlădescu.

"Şi eu am pierdut 100.000 la jocul ăsta. Dar nu i-am dat lui. I-am dat unuia care era prieten cu el şi mi-a spus că omul nu e escroc, dar că devenise bolnav de acest joc, de a cumpăra şi a vinde acţiuni", a povestit Gigi Becali.

"El a fugit din România că-i e frică de italieni şi de elveţieni, nu de Dăianu sau de nu ştiu cine. El a luat 2 milioane şi de la Banca Italo-Romena. I-au dat 2 milioane credit să lucreze fără acoperire şi i-a pârlit şi pe ăia. El nici nu juca pe firma lui din România, el juca pe un cont deschis la o bancă de aici, dar ordinul îl dădea printr-o societate din Insulele Virgine", a mai spus Becali, care a precizat că are toate aceste date de la Cătălin Todiriţă, zis "Baronul", cu care este bun prieten şi care, la rândul lui, este un apropiat al lui Cristian Sima.

"Baronul a fost cu Sima peste tot, în Italia, Elveţia, şi ştie tot ce a făcut. În ultimul timp o luase razna, juca foarte mult, a pierdut de ordinul a 60-70 de milioane de euro"

Gigi Becali a povestit că a fost contactat şi el de Cristian Sima şi că pentru el a intervenit chiar şi fostul ministru de finanţe Sebasitam Vlădesc.

"Eu am pierdut 100.000 într-o oră şi am zis «băi Baroane, la revedere». M-a sunat şi Sima. I-am zis: «Escrocule, n-am nevoie, eu banii mi-i investesc singur». Mă mai suna din când în când, mai punea oameni, mai venea Vlădescu la mine la palat că să lucrez cu Sima. Dar i-am spus: «Eu în tine am încredere, că ai fost ministru, dar răspunzi tu pentru el? Dacă tu răspunzi, că pe tine am de unde să te iau...», şi zice «Nu, domnule, dacă vrei să lucrezi cu el. De ce să răspund eu?»".

Cristian Sima a declarat, vineri seara, că se află la Reykjavik. Brokerul a precizat că motivul pentru care a plecat din ţară este frica de faptul că unii clienţi s-ar putea răzbuna pentru anumite sume de bani pe care acesta le-ar fi pierdut. Printre păgubiţi se numără fostul ministru al Finanţelor Daniel Dăianu, dar şi Irina Schrotter, Robert Turcescu şi Marie Rose Mociorniţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite