Gigi, cât ne-ai lipsit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată că Gigi, marele dispărut, s-a întors în viaţa noastră. Precum şi noi ­ne-am­ întors în viaţa lui. Acum, după ce a intrat în Parlamentul European, Gigi Becali poate să aibă din nou grijă de noi.

De la alegerile parlamentare de anul trecut şi până acum, România a fost mai săracă. Deschideai televizorul. Şi ce aveai de văzut? De pildă, deunăzi. Pe un post, Sexi-Brăileanca cu mărturisiri în „scandalul” Ogică-Lazarus – sau invers, pe altul, dezvăluiri senzaţionale ale unui fost prieten al unei foste prietene a lui Cioacă, fostul soţ al fostei Elodii, în timp ce, pe altă televiziune, o numeroloagă cu ascendenţă în Pitagora te învăţa să-ţi calculezi cifra destinului. Ulterior se petreceau permutările.

Sexi-Brăileanca venea în locul fostului prieten al prietenei lui Cioacă, numeroloaga în locul lui Ogică, Ogică în locul lui Diaconescu şi Lazarus rămânea cu Cioacă. Sau cam aşa ceva. Trebuie să recunoaştem că oferta nu era prea bogată. Ne lipsea ceva care să dea culoare întâmplărilor zilei.

Iată că Gigi, marele dispărut, s-a întors în viaţa noastră. Precum şi noi ne-am întors în viaţa lui. După ce ieşise din politică în urma eşuării tentativei sale de a intra în parlamentul de la Bucureşti, rămăseserăm aşa, ­într-un­ fel singuri, nereprezentaţi. Acum, după ce a intrat în Parlamentul European, Gigi Becali poate să aibă din nou grijă de noi. Probabil că aşa cum există un Dumnezeu al beţivilor, există şi un Dumnezeu al tipilor gen Gigi Becali sau Vadim Tudor. Sărmanii, nu-i mai băga nimeni în seamă, dădeau muştele afară din Cişmigiu. La Becali era şi mai naşpa după succesele Stelei în campionat...

Dar, iată că s-a făcut dreptate! Martirul eliberat în Vinerea Mare a înviat politic, s-a dat de trei ori peste cap şi ne-a adus în cămine aroganţele noastre cele de toate zilele. E el, mai în formă ca niciodată, pe tronul lui de aur şi mai auriu, în palatul lui şi mai palat, cu aroganţele lui şi mai arogante.

Gigi, aureşte-ţi papucii cu care te-ai dus în dimineaţa aceea la arest, cu care ai pornit, de fapt, nu pe drumul pierzaniei, cum au crezut duşmanii, ci pe drumul Bruxelles-ului, ca să faci bine poporului tău. Nu uita Gigi, nici celebrul tău halat! Merită,Gigi, să arăţi Europei cine eşti, cine e Gigi Becali. La 15 iulie, la sesiunea inaugurală, să tragi Maybach-ul în faţa Parlamentului European şi să descinzi  maiestuos în papuci, fluturând din pulpanele halatului, cu portţigaretul între dinţi şi cu o ceată de jurnalişti după tine cerşindu-ţi declaraţii la cald. Şi ce de aroganţe o să le dai!

Nu uita să iei cu tine macheta palatului, să vadă mocofanii unde stai. Şi încă ceva, dragă Gigi. Nu te grăbi să candidezi la preşedinţia României! Ai şansa să candidezi pentru postul de preşedinte al Europei.

Gigi, cât ne-ai lipsit!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite