Giganţii bancari trec din nou la disponibilizări. Câţi angajaţi vor fi concediaţi de Credit Suisse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca elveţiană, Credit Suisse, ar putea anunţa disponibilizarea a 5.000 de oameni din divizia Investiţii Bancare (Investment Banking) în bilanţul cu rezultatele de pe primului trimestru al acestui an, a scris un ziar elveţian duminică, transmite Reuters.

Banca elveţiană ar putea închide circa 5.000 de posturi, a declarat un membru din conducerea companiei, citat de ziarul “Sonntag”. “Banca de investiţii este <<pur şi simplu supradimensionată>>”,a declarat persoana citată.

Rezultatele de pe primul trimestru vor fi publicate pe data de 25 aprilie.

Credit Suisse a încheiat anul 2011 cu 20.900 de bancheri de investiţii,cu 200 mai multe decât la începutul anului. În ceea ce priveşte numărul angajaţiilor din întreaga companie, acesta a fost destul de stabil după cele două runde de concedieri care au eliminat 7% din personal, adică 3.500 de oameni.

Banca din Zurich s-a confruntat cu critici ale acţionarilor. Criticile au fost aduse la adresa dimensiunii şi a costurilor mari ale diviziei de Investiţii Bancare. Aşadar, există presiuni din parte conducerii pentru disponibilizări.

Reprezentanţii băncii elveţiene nu au vrut să comenteze, în mod oficial, dacă vor avea loc sau nu diponibilizări.

Banca elveţiană are trei divizii Investment Banking (Investiţii Bancare), Private Banking, şi Asset Management (managementul activelor).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite