Gheţea, numit în locul lui Rădulescu la conducerea CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi, în acelaşi timp, preşedinte neexecutiv al consiliului de administraţie al Alpha Bank, Radu Graţian Gheţea, a fost numit în

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi, în acelaşi timp, preşedinte neexecutiv al consiliului de administraţie al Alpha Bank, Radu Graţian Gheţea, a fost numit în locul fostului consilier al guvernatorului Băncii Naţionale, Eugen Rădulescu, la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC). Varujan Vosganian, ministrul economiei şi finanţelor (MEF), precizează, citat de NewsIn, că schimbarea este menită să ducă la îndeplinire obiectivele guvernului pentru CEC, de întărire a forţei băncii de economii, de creştere a cotei de piaţă şi de eficientizare în urma capitalizării efectuate la CEC. Totodată, Radu Gheţea precizează că a acceptat funcţia de preşedinte al CEC.

La rândul său, Eugen Rădulescu susţine, citat de Mediafax, că Sebastian Vlădescu, fostul ministru de finanţe şi, în prezent, secretar de stat în MEF, este cel care a luat această decizie. "Imediat cum a venit ca ministru ne-a anunţat că doreşte să ne înlocuiască. Întâi ne-a spus-o în particular şi, la sfârşitul anului trecut, a făcut chiar public această intenţie", conchide Rădulescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite