Germania ar putea da în judecată Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania ia în considerare un proces împotriva Google pentru a preveni lansarea serviciului „Street View‟ care permite publicarea pe internet a unor imagini cu străzi şi oraşe germane, potrivit Deutsche Welle.

Ilse Aigner, ministrul german responsabil cu protecţia consumatorului, spune că ar putea cere schimbarea legislaţiei ţării pentru a preveni lansarea în Germania a serviciului „Google Street View‟. Motivul? Programul reproduce imagini fidele ale străzilor şi oraşelor germane. Aigner vrea de asemenea să anuleze un acord din 2009, conform căruia un proprietar de casă de exemplu ar trebui să obiecteze explicit pentru a împiedica publicarea unei fotografii cu proprietatea sa. ‟Nu aşa ar trebui să funcţioneze‟, a explicat ministrul, ‟mai degrabă ar trebui Google să ceară permisiunea de a publica datele respective online‟.


În replică, compania americană Google spune că fotografiile au fost făcute în concordanţă cu înţelegerea din 2009 - înţelegere încheiată cu un guvern din care însăşi doamna Aigner făcea parte. Mai mult, acest acord prevedea o clauză potrivit căreia numerele de înmatriculare de la maşini sunt şterse de companie, iar orice persoană poate solicita să nu apară pe internet. În ceea ce priveşte reclamaţiile din partea consumatorilor, Google a precizat că numai câteva sute de persoane au avut obiecţii până în prezent. Compania intenţionează să lanseze serviciul Street View în Germania în cursul acestui an.

Probleme cu repetiţie pentru Google

Şi autorităţile elveţiene au dat în judecată gigantul american Google, din cauza proiectului Google Maps, care furnizează imagini detaliate din 100 de oraşe din întreaga lume, potrivit Daily Mail. Autorităţile elveţiene au ca toate chipurile persoanelor şi toate plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor, ce pot fi văzute online prin programul Google Maps, să fie blurate, iar imaginile cu proprietăţi private să fie scoase din acest proiect.

Serviciul Street View a fost criticat şi în alte ţări, precum Marea Britanie, Germania şi Japonia. Însă, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat, serviciul este deja activ în SUA, Marea Britanie, Franţa şi alte ţări ale lumii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite