Germania şi Grecia susţin "modificări limitate ale tratatelor europene"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul german de Externe şi omologul său grec s-au pronunţat marţi pentru modificări limitate ale tratatelor europene, pentru depăşirea crizei datoriilor, şi şi-au exprimat regretul că această situaţie a perturbat relaţiile dintre ţările lor.

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a cărui ţară este principalul contribuitor la fondul de salvare al zonei euro (FESF), şi omologul său grec, Stavros Dimas, au afirmat că sunt în prezent pe aceeaşi linie."Sunt încântat că lucrăm împreună pentru modificări limitate ale tratatelor europene", a afirmat Westerwelle, într-o conferinţă comună la Berlin, citat de agenţia de presă Mediafax.

"Nu este vorba despre reinventarea Europei, ci de eliminarea problemelor structurale pentru a nu ne mai regăsi într-o situaţie de criză", a adăugat el, repetând că Germania susţine consolidarea puterilor Curţii de Justiţie europene pentru sancţionarea statelor înclinate spre îndatorare.

Dimas a susţinut şi el "modificări limitate ale tratatelor" şi a afirmat că cele 27 de state UE ar urma să finalizeze propunerile la summitul european din 9 decembrie. Liderii celor 27 de state UE se vor reuni la 8 şi 9 decembrie, la Bruxelles, pentru a examina soluţii de ieşire din criza datoriilor şi pentru reconstruirea încrederii pieţelor.

Germania face campanie pentru modificări ale tratatelor europene vizând să consolideze disciplina bugetară, care în opinia sa sunt o condiţie prealabilă soluţionării crizei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite