Georgescu despre Grecia: Băncile sunt solide, nu va trebuie să folosim banca-punte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Florin Georgescu a declarat astăzi, la întrunirea premierului Victor Ponta cu consilierii economici şi cu miniştrii Economiei, Transporturilor şi externe, că, în ciuda situaţiei din Grecia, sistemul bancar este solid şi bine capitalizat. El a adăugat că nu crede că autorităţile vor fi nevoite să folosească banca-punte, instrument introdus recent de Banca Naţională pentru cazurile băncilor în dificultate.

"Există o colaborare foarte strânsă între banca centrală şi celelalte instituţii de supraveghere - CNVM, CSA, CSSPP şi Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice. Analizăm evoluţiile externe, fluxurile de capital, situaţia băncilor şi a agenţilor economici care au relaţii. Sistemul bancar este solid şi bine capitalizat. Nu sunt motive de îngrijorare, nici pentru populaţie nici pentru firme", a spus Georgescu.

Întrebat dacă autorităţile sunt pregătite să cheltuiască bani publici pentru a sprijini vreo bancă dintre cale cu capital grecesc, Gergescu a răspuns: "Nu cred că va trebui să folosim bridge bank-ul".

În ceea ce priveşte deprecierera leului, Florin Georgescu - vicepremier şi ministru al Finanţelor - spune că este vorba de un comportament regional.

"Uitaţi-vă şi la cursul zlotului polonez, la coroana cehă sau la forinţ", a spus el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite