Georgescu a vândut Gecad ePayment International africanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul media sud-african Naspers a preluat 83% din furnizorul de plăţi cu cardul Gecad. Omul de afaceri Radu Georgescu este la al doilea exit de pe piaţa locală de IT. Strategia lui este simplă: fondezi un business bun, îl creşti şi îl vinzi la maturitate.

Citiţi şi:

S-au dublat tranzacţiile cu cardul, peste 1.000.000 în prima jumătate a lui 2010

După ce, în 2009, a achiziţionat site-ul autovit.ro, contra sumei de aproape cinci milioane de euro, compania Allegro, parte a firmei Naspers din Africa de Sud, a cumpărat 83% din acţiunile Gecad ePayment International (furnizor de plăţi cu cardul), deţinut de omul de afaceri Radu Georgescu (foto), potrivit companiei. Valoarea tranzacţiei nu a fost însă făcută publică, acordul fiind semnat încă din august."Allegro aduce cu sine o experienţă foarte bogată în domeniul eCommerce, având operaţiuni în majoritatea pieţelor mari din Europa Centrală", arată Radu Georgescu, fostul proprietar al companiei. În ceea ce priveşte cifra de afaceri a Gecad ePayment International, aceasta se ridică la 2,4 milioane de euro, iar compania a trecut pe profit cu un rezultat de peste 680.000 de euro.

Afaceri cu giganţii internaţionali

Georgescu nu este la prima vânzare de acest tip. Numele omului de afaceri este legat de tranzacţia din 2003 cu Microsoft când Georgescu a vândut antivirusul RAV, dezvoltat de Gecad. Suma plătită de gigantul american a rămas confidenţială şi la şase ani de la finalizarea acordului, însă surse din piaţă avansau, la acea dată, sume - record cuprinse între 10 şi 20 de milioane de dolari. În 2007, la trei ani de la vânzarea RAV, Georgescu a vândut şi 11% din acţiunile Axigen, furnizor de mesagerie electronică, deţinut tot de omul de afaceri, unui consorţiu de şapte investitori, care include un fond de investiţii finanţat de Cisco, pentru două milioane de euro.

În urma tranzacţiei, omul de afaceri va păstra un pachet de 17%, prin intermediul companiei Orbitview, dar va rămâne şi membru în consiliul director al Gecad ePayment International. În plus, Daniel Nicolescu va prelua funcţia de CEO al Gecad ePayment International.

Reprezentanţii Gecad spun că, înainte de finalizarea tranzacţiei, una dintre diviziile grupului - Avangate - a fost desprinsă din grup. Polonezii de la Asseco au bifat cele mai mari tranzacţii din IT-ul românesc în ultimul an. Asseco South Eastern Europe, cel mai mare furnizor de aplicaţii software şi integrator de sisteme din regiune a plătit, anul trecut, 7,7 milioane de euro pentru preluarea integrală a companiei Probass, ce oferea soluţii software băncilor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite