George Teleman, acţionar al Vitantis şi Moldova Mall pentru cinci euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Teleman, directorul fondului de investiţii East Balkan Properties (EBP), a cumpărat prin firma sa, Denesol Limited, 51% din din centrele comerciale Vitantis Shopping Center din Bucureşti şi Moldova Mall din Iaşi, deţinute de EBP. Totul pentru suma simbolică de cinci euro.

“Conducerea EBP anunţă vânzarea pe 31 decembrie 2010 către Denesol Limited a 51% din Balkan Properties Cooperatief, care, prin subsidiarele Union Properties şi Vitantis deţine Vitantis Shopping Centre (din Bucureşti, n.r.) şi prin altă subsidiară, Rivium Galeria Mall, este proprietarul Moldova Mall (din Iaşi, n.r.). Preţul de vânzare al participaţiei este de cinci euro, în cash“, se arată într-un comunicat al EBP.

Denesol Limited, înregistrată în Cipru este deţinută intergal de George Teleman, directorul mai multor subsidiare ale EBP, inclusiv Vitantis şi Rivium.
Teleman este, de asemenea, directorul unei alte companii care deţine contractele de management pentru toate proprietăţile deţinute de EBP în regiune.

Valoarea tranzacţiei, de numai cinci euro, este explicată de deprecierea masivă a centrelor comerciale de pe piaţa locală, care a coborât chiar sub nivelul datoriilor câtre bănci.

Cele două centre au fost evaluate la 56,8 milioane de euro, în timp ce datoriile activelor totalizează 58,4 milioane de euro. „Structura tranzacţiei prevede ca EBP să elimine cheltuielile asociate celor două active, chiar dacă deţine 49% din Balkan Properties Cooperatief“, se precizează în comunicat.

Conducerea EBP crede că, având în vedere gradul de îndatorare ridicat, activele, ambele localizate în România, nu vor aduce beneficii acţionarilor fondului şi reprezintă o povară financiară semnificativă pentru EBP Group, în primul rând din cauza costurilor necesare pentru serviciile de management, se menţionează în comunicat.

“În primele nouă luni din 2010, în principal din cauza reducerii vânzărilor de retail din România, Vitantis Shopping Centre a înregistrat pierderi operţionale nete de 1,5 milioane de euro, iar Moldova Mall de 500.000 de euro“, se precizează în comunicat.

Datoriile Moldova Mall erau evaluate la 15,5 milioane de euro la 30 iunie 2010, în condiţiile în care creditul va fi refinanţat de la alt creditor. Compania notează că refinanţarea nu este o perspectivă realistă deoarece activul ar putea avea o valoare de piaţă de sub 15,5 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite