George Soros către Germania: Fii liderul zonei euro sau pleacă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania trebuie să îşi asume deplin rolul de lider al zonei euro şi deci să facă totul pentru a ajuta ţările aflate în dificultate sau să renunţe la moneda unică europeană, susţine miliardarul american George Soros luni, pentru cotidianul Financial Times, preluat de AFP.

"Conduci sau pleci: e o decizie legitimă pe care trebuie să o ia Germania", spune investitorul, în interviul acordat cotidianului economic.

"Fie îţi legi destinul de restul Europei, îţi asumi riscul de a te îneca sau înota împreună, fie părăsesti zona euro, deoarece, plecând, problemele zonei euro se vor rezolva", a adăugat George Soros, care a făcut declaraţii identice în mai multe ziare în cursul week-end-ului.

Miliardarul în vârsta de 82 de ani s-a arătat adeseori foarte critic faţă de "atitudinea germană" şi ataţamentul său pentru politici de austeritate.

Dacă noul program al Băncii Centrale Europene (BCE) de răscumpărare de datorii ale statelor aflate în dificultate a primit sprijinul cancelarului german Angela Merkel, aceste măsuri extraordinare au făcut obiectul unor rezerve deschise în Germania şi unui dezacord afişat de banca centrală germană, Bundesbank.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite