General Motors vinde acţiunile pe care le deţine la Isuzu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul auto american General Motors Corp. a anunţat că va vinde participaţia de 7,9 procente din acţiunile constructorului japonez de autocamioane Isuzu Motors Ltd. către doi dealeri niponi şi o

Grupul auto american General Motors Corp. a anunţat că va vinde participaţia de 7,9 procente din acţiunile constructorului japonez de autocamioane Isuzu Motors Ltd. către doi dealeri niponi şi o bancă, informează AP. GM a precizat că discută cu dealerii Mitsubishi Corp. şi Itochu Corp., precum şi cu Mizuho Corporate Bank despre vânzarea acţiunilor sale la Isuzu, însă a ţinut să sublinieze că va continua să colaboreze cu constructorul auto japonez.
GM nu a oferit alte detalii, însă analiştii estimează că cele aproximativ 90 milioane de acţiuni pe care gigantul american le deţine la Isuzu costă în jur de 38 miliarde yeni (319 milioane dolari). GM a înfiinţat o alianţă cu Isuzu în anul 1971 şi, la un moment dat, deţinea aproximativ 49 la sută din acţiunile producătorului japonez de camioane. În urmă cu aproximativ cinci ani, firma japoneză a trecut printr-o perioadă dificilă şi a demarat un amplu program de restructurare în 2001 şi 2002, pentru a redeveni profitabilă în 2004. În prezent, GM deţine aproximativ opt procente din Isuzu. Ieşirea din capitalul firmei Isuzu este doar una din deciziile luate în ultima vreme de GM, în încercarea de a strânge fondurile necesare finanţării unui program masiv de restructurare a activităţilor celui mai mare constructor auto din lume. Luna trecută, GM a vândut 17 procente din participaţia de 20 de procente pe care o deţinea în Suzuki Motor Corp. pentru aproximativ două miliarde dolari, iar la sfârşitul lui 2005 GM a vândut întreaga participaţie de 20 de procente pe care o deţinea în Fuji Heavy Industries, firma care produce autoturismele marca Subaru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite