Între Gazprom şi România nu există înţelegeri secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu există niciun acord secret între statul român şi Gazprom, ci numai acorduri pe care compania rusă le are cu toţi partenerii internaţionali", au precizat, ieri, reprezentanţii Ministerului

"Nu există niciun acord secret între statul român şi Gazprom, ci numai acorduri pe care compania rusă le are cu toţi partenerii internaţionali", au precizat, ieri, reprezentanţii Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC), referindu-se la acuzaţiile pe care un cotidian rus le-a adus lui Codruţ şereş, ministrul economiei. Recent Codruţ şereş a declarat că, din iarnă, România va plati aproximativ 300 de dolari mia de metri cubi de gaze ruseşti, faţă de 285, preţul actual.
Reprezentanţii MEC au explicat că preţul pe care îl va plăti România în luna decembrie pentru gazele naturale cumpărate de la compania rusă a fost calculat pe baza unui algoritm care ţine cont de cotaţiile motorinei şi păcurei din intervalul februarie-noiembrie. "În baza acestei formule de calcul se pot face anumite previziuni de preţ, însă se prevede şi o anumită marjă de eroare", au adăugat reprezentanţii MEC.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite