Gaze mai ieftine pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina ar putea economisi peste patru miliarde de dolari anual în urma semnării unui nou acord cu Rusia privind importul de gaze, relatează Reuters, citând oficiali ucraineni.

Potrivit publicaţiei ruse Vedomosti, Moscova a acceptat, în sfârşit, un preţ mai mic pentru livările de gaze către vecinii ex-sovietici, în urma propunerii venite din partea proaspătului lider de la Kiev, Viktor Ianukovici.

Una dintre teme principale ale campaniei sale a fost îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, iar, imediat după instalarea în funcţia de şef al statului ucrainean, Viktor Ianukovici a dat asigurări că nu vor mai exista conflicte cu Moscova în domeniul gazelor în timpul mandatului său.

Astfel, ca să evite o criză a gazelor în iarnă, Ianukovici a acceptat preţuri mai mari, ceea ce a adâncit problemele financiare ale Ucrainei, mai scrie cotidianul rus.

În prezent, Ucraina cumpără gaze la un preţ de 330 de dolari pe mia de metri cubi, după ce, în primul trimestru, a plătit 305 dolari, însă a cerut Moscovei coborârea tarifului mediu pentru acest an până la 250-260 de dolari pe mia de metri cubi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite