Găurile negre din minerit, astupate pe şest cu 90 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-o ordonanţă de urgenţă emisă pe şest, guvernul a şters ca prin farmec datorii de 311,4 milioane lei noi (aproximativ 90 milioane de euro) pe care sectorul minier le avea către bugetul

Printr-o ordonanţă de urgenţă emisă pe şest, guvernul a şters ca prin farmec datorii de 311,4 milioane lei noi (aproximativ 90 milioane de euro) pe care sectorul minier le avea către bugetul de stat. Suma reprezintă numai dobânzi, majorări şi penalităţi la plata obligaţiilor fiscale, aferente anului trecut.
Justificări cunoscute
De teama criticilor care i-ar fi fost aduse guvernului că aruncă bani în găurile negre ale economiei, biroul de presă al Palatului Victoria "a uitat" să anunţe emiterea ordonanţei de urgenţă care prevede ştergerea datoriilor de 311,4 milioane lei noi - 90 milioane de euro pentru unele companii miniere. Măsura ştergerii unei părţi din datoriile sectorului minier către diferitele bugete este explicată în ordonanţa de urgenţă prin "necesitatea punerii în aplicare a măsurilor de restructurare pentru operatorii economici din sectorul minier, conform strategiei industriei miniere pentru perioada 2004-2010, elaborată în conformitate cu angajamentele faţă de instituţiile UE". Guvernul susţine că aceste datorii ar bloca întreaga restructurare a industriei miniere, dar şi drepturile celor 3.571 de mineri disponibilizaţi în ianuarie 2006.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite