Gaura covrigului aduce 5.000 de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gogoşile şi covrigii sunt o afacere care aduc un profit de 4.000-5.000 de euro/lună fiecare. Aceasta, cu două condiţii: să porneşti la drum cu cel puţin 5.000 de euro pentru o covrigărie şi

Gogoşile şi covrigii sunt o afacere care aduc un profit de 4.000-5.000 de euro/lună fiecare. Aceasta, cu două condiţii: să porneşti la drum cu cel puţin 5.000 de euro pentru o covrigărie şi să alegi locul cu cel mai mare dever.

Cuptorul trebuie să fie din cărămidă
Mâncaţi pe drum sau înşiraţi pe sfoară pentru colegii de la birou, covrigii calzi pot deveni o afacere pentru un întreprinzător. Investiţia te costă 5.000 de euro, dar îţi va aduce un profit de 4.000-5.000 de euro/lună, îndeosebi în perioadele geroase. "Este o afacere bănoasă, deoarece scoate plusvaloarea din pâine", declară Nicolae Samis, directorul Delta Pan Tulcea. Acesta pune accent pe importanţa locului, şi nu pe buzunarul clientului: "Profitul este dat de numărul mare de clienţi pe unitatea de timp", susţine directorul Delta Pan. Poţi începe afacerea cu o unitate în care covrigii sunt făcuţi manual, dar dacă cererea este mare, şi ai deja bonitate, poţi lua un credit bancar pentru achiziţionarea unei maşini de fabricat covrigi. Dacă aceştia sunt gustoşi, succesul este garantat. Dar pentru a fi gustoşi, covrigii trebuie copţi în cuptor de cărămidă, susţin specialiştii. Problema covrigarilor o reprezintă meşterii, deoarece covrigii se produc după o tehnică specială. Renumiţi sunt covrigii de Buzău şi Braşov.

Frigul şi vremea rea dospesc profiturile din gogoşi
La fel de bănoasă este şi afacerea cu gogoşi. Sunt ieftine şi te îmbie prin miros, iar vânzarea este mare în perioadele geroase.
Gogoşeriile sunt amplasate şi ele, strategic, în staţii supraaglomerate. "şi această afacere este bănoasă. Un meşter bun valorifică la maximum kilogramul de făină. Mai ales că mulţi folosesc reţete tradiţionale cu adaos suplimentar de apă", declară Ion Popescu, preşedintele Rompan.
Dacă vrei să faci o afacere din gogoşi, poţi apela la un brand cunoscut din România, înregistrat la OSIM şi prezent în marile pieţe. "Pentru a primi franciza, întreprinzătorul trebuie să depună o garanţie de 2.000 de euro şi să aibă un spaţiu adecvat", susţine Cosmin Predulescu, director într-o cunoscută firmă care produce gogoşi.
şi profitul din gogoşi se situează la 5.000 de euro/lună.

Afaceri cu miros de vanilie
* 5.000 euro, investiţia în covrigărie
* 5.000 euro, pentru un aparat de fabricat covrigi
* 2.000 euro, garanţia pentru franciză
Vei primi de la francizor:
- aparatele de cafea
- vitrina pentru sucuri
- reclama
- marca magazinului
- uniformele pentru angajaţi
Vei da un procent din profit

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite