Garda Financiară a dat iama în florărese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Gărzii Financiare au confiscat, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 50.000 de fire de flori de la vânzătorii iliciţi. Lipsa caselor de marcat şi a documentelor legale de provenienţă a mărfii au fost principalele motive de sancţiune.

Inspectorii Fiscului au profitat de inflaţia din afacerile cu flori, de la începutul lunii martie, şi s-au apucat să controleze comercianţii din domeniu, pentru combaterea evaziunii fiscale. Primul raid a avut loc în piaţa George Coşbuc din Bucureşti, unde au fost amendate 40 de florărese, cu o sumă totală de 200.000 de lei.

Înspectorii au confiscat peste 50.000 de fire de flori, pe care le-au valorificat ulterior în pieţe, la comercianţii autorizaţi. Ilegalităţile constatate de comisari au fost lipsa documentelor legale de provenienţă şi neutilizarea caselor de marcat, activitatea a trei operatori economici fiind suspendată din acest ultim motiv.

"Comerţul cu flori este unul dintre domeniile sensibile din punct de vedere al evaziunii fiscale, fiind obiectiv distinct în cadrul monitorizării de către Garda Financiară a achiziţiilor intracomunitare", se arată într-un comunicat al ANAF, remis redacţiei.

Instituţia îi sfătuieşte pe cei care cumpără flori să ceară bonul fiscal. "Garda Financiară avertizează operatorii economici asupra obligativităţii folosirii aparatelor de marcat pentru toate vânzările, pentru a evita măsura suspendării activităţii, şi recomandă clienţilor să ceară bonul fiscal de fiecare dată când cumpără produse din unităţile de vânzare cu amănuntul", mai transmite Fiscul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite