Galbenii şi tronul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insurecţia condusă de Tudor Vladimirescu în 1821 a contribuit la încetarea numirii domnitorilor din rândul membrilor familiilor fanariote. În “Săptămâna nebunilor”, majoritatea

Insurecţia condusă de Tudor Vladimirescu în 1821 a contribuit la încetarea numirii domnitorilor din rândul membrilor familiilor fanariote.

În “Săptămâna nebunilor”, majoritatea secvenţelor surprind atmosfera încordată de la curtea lui Caragea. În trăsura care traversează mulţimea, Vodă o întreabă pe fiica sa: “De ce să ne mai întoarcem, dacă ei nu ne mai vor?” “Şi bijuteriile mele?”, se interesează Ralu. “De unde vrei să le scoatem?”.”Eşti stăpânul ţării, trebuie să le găseşti!”, îi ordonă ea.  

Toată acţiunea gravitează în jurul casetei cu “giuvaiericale”. Când Vodă se întoarce la Palat şi găseşte Sala Tronului devastată, îi cere lui Mamulos să-l caute grabnic pe Anghel Şaptecai. “Îl vei avea!”, promite solemn Mamulos.

“Nu de Anghel, ci de sculele de aur pe care mi le-a furat am eu nevoie!”, tună Caragea Vodă, care înţelege, în sfârşit, că bijuteriile în valoare de un milion de galbeni îi pot fi de folos acum, când scaunul domniei a devenit şubred.

Miercuri DVD-ul cu “Săptămâna nebunilor” se vinde împreună cu “Adevărul”

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite