GE Oil & Gas şi-a deschis un centru de servicii în Azerbaidjan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GE Oil & Gas, divizia de servicii şi echipamente pentru sectorul de petrol şi gaze a gigantului american General Electric, a inaugurat astăzi un centru de servicii la Baku, Azerbadjan, regiunea Mării Caspice fiind un obiectiv-cheie pentru companie, anunţă un comunicat al GE.

Investiţia pentru deschiderea unităţii s-a ridicat la 6 milioane de dolari. Aici vor fi angajate 14 persoane la nivel local până la finele anului. Noul centru va spori capacitatea GE de a asigura servicii de reparaţii, întreţinere şi modernizare a echipamentelor de producţie şi forare pentru clienţii actuali şi clienţii noi din regiunea Mării Caspice.

„Noua investiţie de 6 milioane de dolari în centrul din Baku este crucială pentru dezvoltarea continuă a operaţiunilor noastre de servicii globale în regiunea Mării Caspice. Unitatea asigură o puternică prezenţă localizată care permite clienţilor să îşi dezvolte afacerile beneficiind de competenţe şi servicii de inginerie avansate, oferind în acelaşi timp o mai mare capacitate pentru a face faţă creşterii preconizate. Regiunea reprezintă un obiectiv cheie pentru GE Oil & Gas, iar această investiţie este o dovadă a angajamentului pe termen lung pe care ni l-am asumat faţă de Azerbaidjan şi Marea Caspică", a declarat Neil Saunders, Lider Servicii Globale - Forare şi Producţie, GE Oil & Gas, citat în comunicat.  

„Noul centru, dotat cu tehnologie de ultimă oră, va aduce avantaje deosebite industriei petroliere şi a gazelor din regiune şi în special comunităţii locale. Investiţia este o dovadă clară a importanţei rolului pe care îl au Marea Caspică şi Azerbaidjan în operaţiunile de extindere globală ale GE", a spus, la rândul său, Intigam Sadykhov, director al Departamentului Proiecte de Investiţii din cadrul Companiei Petroliere de Stat din Azerbaidjan (SOCAR), prezent la inaugurare.

Regiunea caspică este una dintre cele mai importante surse de producţie a petrolului şi gazelor din lume, în care se preconizează creşteri semnificative ale producţiei exploatărilor petroliere offshore în următorii zece ani, mai spun reprezentanţii GE.

Nou centru cuprinde două spaţii de depozitare sub un singur acoperiş, două macarale portal de mare capacitate, o zonă de depozitare în exterior şi spaţiu de birouri. În cadrul acestui centru se vor asigura servicii de reparaţii şi întreţinere pentru o gamă largă de echipamente GE de forare şi producţie, inclusiv guri de sondă subacvatice, mecanisme de comandă, racorduri şi arbori subacvatici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite