GED Capital Development a strâns 125 milioane euro pentru SudEstul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GED Capital Development, companie spaniolă de administrare a fondurilor de investiţii de capital privat (private equity), a atras peste 125 de milioane de euro pentru cel de al doilea fond destinat

GED Capital Development, companie spaniolă de administrare a fondurilor de investiţii de capital privat (private equity), a atras peste 125 de milioane de euro pentru cel de al doilea fond destinat Europei de Sud-Est - GED Eastern Fund II. Investiţiile acestui fond vor fi realizate cu precădere în România şi Bulgaria.
Societatea de administrare îşi propusese iniţial un obiectiv de 100 de milioane de euro pentru cel de-al doilea fond dedicat Europa de Sud-Est. Depăşirea semnificativă a ţintei propuse sa datorat succesului înregistrat de primul fond administrat în România, GED Eastern Fund I - Fondul Român Post Privatizare precum şi interesului arătat de investitori pentru regiune.
"GED Eastern Fund II va investi sume cuprinse între 5 şi 20 de milioane de euro în companii în dezvoltare, cu potenţial de creştere şi extindere regională, din domenii diverse", a declarat Robert Luke, Managing Director GED Capital Development. "Prin intermediul GED Eastern Fund II am investit până acum în trei companii din România, care activează în domenii complet diferite şî anume pază şi protecţie, dezvoltare imobiliară şi distribuţie GSM. Suntem abia la începutul drumului cu acest al doilea fond, şi dorim să aveam acelaşi succes pe care l-am repurtat cu primul fond pentru România," spune Luke.
GED Eastern Fund II a fost lansat în aprilie 2005 şi a investit până în prezent în trei companii din România: RoSegur, fostă Dragon Star Guard - un joint venture cu Prosegur, Romanian Real Estate Partners, un joint venture cu Warburg Pincus şi Kahn / Dasimpex (consolidarea mai multor reţele de distribuţie GSM).
Investitorii în GED Eastern Fund II sunt instituţii financiare precum Caja Madrid, Axis ICO şi Bank Austria Creditanstalt, la care se adaugă case de economii, asociaţii familiale sau asociaţii GED.
"Toate investiţiile pe care le-am iniţiat în Sud-Estul Europei s-au dovedit de succes. Profitul obţinut prin intermediul primului fond de investiţii pe care îl administrăm în regiune ne demonstrează că experienţa noastră de management şi-a spus încă o dată cuvântul", afirmă Enrique Centelles, Preşedinte GED
GED Capital Development este prezentă în România din 1996, când a început să administreze un fond de investiţii în valoare de 44 de milioane de EURO GED Eastern Fund I RPPF. Acest fond a investit în 12 companii locale care activează în domenii diferite ale industriei. GED Eastern Fund I se află în faza finală de investiţii, obţinând până în prezent o creştere cu peste 20% în dolari a ratei anuale de profitabilitate (IRR).
Grupul GED este unul dintre cele mai importante grupuri de companii de administrare a fondurilor private de investiţii din Spania, care activează în segmentul "mid market". Grupul administrează patru fonduri de investiţii a căror valoare cumulată este de 286 milioane de euro. Grupul GED administrează, prin compania GED Capital Development, fondurile GED Eastern Fund I RPPF şi GED Eastern Fund II. GED Eastern Fund I RPPF are o valoare de 44 de milioane de euro şi a investit în 12 companii româneşti. GED Eastern Fund II are o valoare de peste 125 de milioane de euro şi până acum a investit în trei companii în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite