GE Money a cumpărat servicii financiare de 140 milioane de euro în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GE Money, divizia internaţională de servicii financiare a General Electric (NYSE: GE), a obţinut controlul deplin al pachetului majoritar de acţiuni în companiile: Leasemart NV (deţinătoare a

GE Money, divizia internaţională de servicii financiare a General Electric (NYSE: GE), a obţinut controlul deplin al pachetului majoritar de acţiuni în companiile: Leasemart NV (deţinătoare a firmei de leasing Motoractive), Ralfi SA (companie care oferă credite de consum sub numele Estima Finance) şi Domenia Credit SA.
De asemenea, GE Money a cumpărat cota deţinută de Domo Retail S.A. în Ralfi, cota Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din Domenia şi cotele deţinute de Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft gmbH în Domenia şi Leasemart. Valoarea acţiunilor celor trei companii se ridică la aproximativ 140 milioane de euro (178 milioane USD). "Această achiziţie reprezintă o nouă etapă a expansiunii GE în Europa Centrală şi de Est. România are, la ora actuală, o economie în plină dezvoltare care oferă numeroase oportunităţi", a declarat Dmitri Stockton, preşedinte şi CEO, GE Money în Europa Centrală şi de Est.
În ultimii zece ani, GE Money a înregistrat o creştere puternică în Europa. În prezent, compania operează în 23 de ţări europene şi deţine active în valoare de aproximativ 73 miliarde USD, în întreaga regiune. În Europa Centrală şi de Est, GE Money deţine în prezent bănci şi oferă servicii financiare pentru consumatorii din Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Rusia şi Turcia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite