GADGETURI: Samsung Galaxy Beam, telefonul cu proiector

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung prezintă o soluţie interesantă: telefonul cu proiector integrat. Mai degrabă o unealtă de lucru decât un smartphone, Galaxy Beam va duce la crearea unei noi nişe pe piaţa de telefoane mobile.

Chiar atunci când credeam că în lumea telefoanelor inteligente nu se mai pot inventa multe lucruri, am primit spre4 testare un nou telefon Samsung. Este vorba de Galaxy Beam, un telefon care are integrat un proiector.
Deşi acesta nu este primul telefon de acest tip de la Samsung, este primul telefon cu proiector cu adevărat practic şi portabil. Proiecţia oferită de acest telefon este destul de luminoasă şi colorată, deşi am fost nevoiţi să folosim acest telefon pe un întuneric total. Imaginea are şi o limită de claritate dar se poate proiecta cu succes pe o suprafaţă echivalentă cu cea a unui televizor cu diagonala de 82 cm.

O interfaţă complicată

Interfaţa s-a dovedit a fi destul de complicat de folosit, dar este foarte bine să ai un indicator la îndemână deoarece cel care cumpără acest tip de telefon nu îl va folosi doar la proiecţia de filme.
Samsung Galaxy Beam are un procesor dual core de 1GHz care foloseşte foarte bine bateria de 2000mAh când proiectează imagini. Telefonul este uşor de folosit, iar toate comenzile importante ale proiectorului sunt situate sus pentru a nu interfera în timpul în care este ţinut acesta în mână.
Telefonul este foarte bine lucrat, o singură obiecţie având asupra culorii galbene folosite care nu îi dau deloc o tentă business. Jackul pentru căşti a fost mutat în stânga, iar camera şi blitzul nu sunt proeminente.

Are şi suport Microsoft Office

Galaxy Beam a fost conceput pentru sharing de documente şi fişiere media, are şi suport Microsoft Office. Totuşi, este bine să ai grijă când porneşti proiectorul, deoarece poate pe ecranul telefonului se rulează şi lucruri private care nu este bine să fie văzute de toată lumea.
Calitatea sunetului este foarte bună, la fel şi cea a redării prin handsfree.
Cei 15 lumeni ai proiectorului poate că nu sunt impresionanţi, dar sunt reali. Telefonul are şi un display de 3,7-inch Super AMOLED. Performanţele sale ca smartphone nu sunt de top, dar cu siguranţă este un telefon pentru cei care au de făcut prezentări, fie că sunt planuri de afaceri, cursuri sau strategii de dezvoltare ale unor companii.

Note bune
- Cameră cu captură video HD
- Redă video de 720p
- Culorile ecranului SuperAmoled.
Note rele
- Durata medie a bateriei
- Performanţe limitate ca smartphone
- Comenzile proiectorului sunt destul de greu de folosit.

Fişă tehnică Samsung Galaxy Beam

HSPA 14.4/5.76 Mbps 850/900/1900/2100 EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
Dimensiuni mm 124 x 64,2 x  12,5
Greutate 145,3 g
Ecran principal – rezolutie 480x800
Ecran principal – culori 16M
Ecran principal touch screen 4"
Ecran principal – tehnologie Super AMOLED
Procesor Dual-Core 1 Ghz
Acumulator 2500 mAh
Camera 5 MP
Memorie internă 16GB
Memorie externă microSD
Sistem de operare Android 2.3

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite