G20 va decide care sunt cele 50 de bănci importante pentru finanţele lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista celor mai importante instituţii financiare din întreaga lume va fi realizată de Consiliul pentru Stabilitate Financiară, condus de Mario Draghi, viitor Guvernator al Băncii Centrale Europene. Aceasta va fi publicată înaintea întâlnirii G20 care va avea loc în zilele de 3-4 noiembrie, la Cannes în Franţa.

Potrivit unor surse din citate de Bloomberg, băncile alese de liderii G20 ca fiind de importanţă capitală pentru sistemul financiar-bancar global vor fi forţate să-şi majoreze capitalurile. Intenţia G20 de a alege un număr de bănci care să fie supuse unor astfel de proceduri obligatorii a fost confirmată chiar şi de Ministrul de Finanţe al Franţei, Francois Baroin.

Oricum, stabilirea unui cadru de reglementare în care sistemul financiar ar trebui să activeze este una dintre temele pe care G20 şi le-a stabilit pentru întâlnirea ce va avea loc luna viitoare. Comitetul de la Basel a anunţat că a finalizat un proiect în acest sens'; între prevederile acestuia este şi obligaţia instituţiilor financiare al căror faliment ar pune în pericol sistemul financiar global, de a-şi majora capitalurile în conformitate cu reglementările impuse prin Basel III.

După ce va prelua postul de Guvernator al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi va fi înlocuit de Guvernatorul Băncii Centrale a Canadei în funcţia de preşedinte al Consiliului pentru Stabilitate Financiară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite