G20 se angajează să majoreze cu 430 de miliarde de dolari resursele FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţările bogate şi emergente din G20 s-au angajat vineri la Washington să majoreze resursele financiare ale Fondului Monetar Internaţional cu peste 430 de miliarde de dolari.

"Există angajamente ferme de creştere a resurselor puse la dispoziţia FMI cu mai mult de 430 de miliarde dolari", au declarat miniştrii de finanţe ai grupului într-un comunicat publicat la sfârşitul unei reuniuni la Washington.

Într-un comunicat separat, citat de AFP, FMI anunţă repartizarea acestor angajamente, dintre care cele mai importante sunt de 150 de miliarde de euro de la zona euro, 60 miliarde de dolari de la Japonia şi 72 miliarde de dolari de la China, Rusia şi alte ţări neprecizate.

"Ei trebuie sa se întoarcă acasă, să comunice într-un mod adecvat", a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o conferinţă de presă.

G20 a explicat că a luat această decizie în faţa unei conjuncturi incerte.

"Previziunile de creştere pentru anul 2012 rămân moderate, reducerea datoriilor împiedică creşterea consumului şi a investiţiilor, volatilitatea rămâne ridicată, ceea ce reflectă presiunile de pe pieţele financiare din Europa, precum şi riscurile persistente", a explicat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite