Fuziunea dintre Alpha şi Eurobank, aprobată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, Alpha Bank şi Bancpost vor deveni o singură bancă.Acţionarii EFG Eurobank şi Alpha Bank au aprobat, marţi, fuziunea celor două bănci, dând astfel naştere celei mai mari instituţii de creditare din Grecia şi din Europa de Sud-Est.

Acţionarii EFG Eurobank vor primi cinci acţiuni în cadrul noului grup bancar, care se va numi Alpha Eurobank, în schimbul a şapte titluri existente Eurobank, potrivit unui comunicat intern, transmite agenţia de ştiri Bloomberg. Acum, fuziunea trebuie să primească avizul băncii centrale a Greciei şi a guvernului elen, potrivit comunicatului emis de EFG Eurobank. Noua instituţie prezentă pe piaţa autohtonă va ocupa locul trei în România, un salt impresionant faţă de locurile deţinute de cele două bănci (Alpha Bank - opt, iar Bancpost - nouă).

Cu active totale în valoare de 30 de miliarde de lei, noul grup va ocupa poziţia a treia pe piaţa autohtonă, după BCR şi BRD. Alpha Bank are în România 166 de sucursale, credite de 3,555 miliarde de euro şi un venit înainte de provizioane de 128 de milioane euro în 2010. Cele două grupuri greceşti estimează că, după fuziune, vor ajunge la o cotă de piaţă de 11% în România, după soldul creditelor de la sfârşitul anului trecut.

image
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite