Fuziunea HVB Ţiriac Bank cu UniCredit se va finaliza în 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un proces de integrare ce a durat un an şi a costat 10 milioane de euro, fuziunea dintre HVB Bank România şi Banca Comercială Ion ţiriac s-a finalizat cu succes, noua entitate - HVB ţiriac

După un proces de integrare ce a durat un an şi a costat 10 milioane de euro, fuziunea dintre HVB Bank România şi Banca Comercială Ion ţiriac s-a finalizat cu succes, noua entitate - HVB ţiriac Bank - instalându-se deja pe locul patru în topul instituţiilor autohtone de credit. Dinu Pascariu, preşedintele HVB ţiriac Bank, a estimat că fuziunea cu UniCredit România se va finaliza până în 2007, ceea ce i-ar putea oferi noii entităţi poziţia trei în sistemul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de 8%.
Pascariu spune că, după momentul finalizării fuziunii cu UniCredit, nu mai poate fi vorba de mişcări spectaculoase în fruntea clasamentului fără achiziţia de noi bănci. "Locul trei (după fuziunea cu Unicredit - n.r.) este perfect posibil, dar a trece pe locul doi este greu fără achiziţia unei bănci. Dar nu se ştie niciodată", a mai declarat preşedintele HVB ţiriac Bank. Poziţia a treia în piaţa de profil pare mulţumitoare după momentul amintit, cu atât mai mult cu cât "un punct procentual de cotă de piaţă se câştigă extraordinar de greu în acest domeniu", după cum a mai afirmat Pascariu. Până atunci însă, mai sunt lucruri de pus la punct, următoarele săptămâni fiind critice pentru activitatea noii entităţi. "Trebuie să vedem dacă nu apar probleme. Am văzut, la un moment dat, că avem conturi cu nume diferite, dar cu acelaşi cod numeric personal. Era vorba de persoane care încheiaseră contracte cu nume de fată şi nume după căsătorie. La început ne-am alarmat şi am blocat conturile", a spus oficialul. Acesta a informat că principalele probleme cu care s-au confruntat artizanii procesului de fuziune au fost cele de natură juridică, generate de lacunele legislative. "Ne-am propus să discutăm cu BNR modificarea normelor din acest sector, care să ţină cont de realitate", a adăugat preşedintele băncii. HVB ţiriac Bank estimează pentru finele acestui an active totale de 2,8 miliarde de euro şi un profit brut de minimum 60 milioane de euro. Din noiembrie 2005, HVB şi Banca ţiriac fac parte, alături de UniCredit România, din reţeaua centrală a UniCredit Grup. Activele însumate ale celor trei bănci sunt de circa 3 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite