Furturile de electricitate - o cincime din consumul anual al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile de electricitate reprezintă circa 20% din consumul anual al României, iar pierderile provocate producătorilor se ridică între 1,1 şi 1,4 miliarde de euro, susţine directorul general al Nokia Siemens Networks (NSN) România, Dragoş Chivu.

„Spre comparaţie, numărul de autovehicule furate anual se situează în jurul cifrei de 9.000, adică sub 0,2% din dimensiunea parcului auto naţional, care depăşeşte cu puţin pragul de cinci milioane de unităţi", a spus Chivu într-o conferinţă de presă.

"Potrivit cercetătorilor independenţi, aproximativ 86% din consumul de energie al unui operator de telecomunicaţii mobile provine din reţeaua radio, astfel ne concentrăm pe soluţii pentru staţiile de bază care contribuie la reducerea acestui nivel de consum", a adăugat el.

NSN, companie mixtă a grupului finlandez Nokia cu germanii de la Siemens, are 64.000 de angajaţi la nivel internaţional şi este prezentă în 150 de state.

În România, la nivelul anului 2009, afacerile NSN s-au ridicat la 23,4 milioane de lei, de la 49,3 milioane de lei în urmă cu un an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite