Funcţionarea Agenţiilor de plăţi, prioritară pentru agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fisher Boel, consideră că prioritară în agricultura românească este buna funcţionare a celor două agenţii de plăţi,

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Mariann Fisher Boel, consideră că prioritară în agricultura românească este buna funcţionare a celor două agenţii de plăţi, prin intermediul cărora în 2007 fondurile comunitare trebuie să ajungă la fermierul român.
Oficialul european a arătat că, pe lângă menţinerea ritmului de înregistrare în Registrul fermelor, este necesară o utilizare inteligentă a fondurilor SAPARD, astfel încât să nu apară probleme mai târziu. În plus, "se pare că există o lipsă de disponibilitate de a se folosi toţi banii", îngrijorător în condiţiile în care după aderare sumele care vor veni pentru agricultură vor fi de 5-6 ori mai mari. Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a spus că nu e vorba de întârzieri în funcţionarea agenţiilor de plăţi, ci de un mare volum de muncă pentru cei 2.300 de angajaţi, care lucrează pentru identificarea celor 1,5 milioane de ferme înregistrate în Registrul fermelor pe ortofotoplanuri (hărţile digitale ale terenurilor obţinute prin fotografiere din avion). Oficialul european urmează să se întâlnească cu preşedintele Băsescu, ministrul integrării, Anca Boagiu, precum şi cu fermieri din zona Târgovişte pentru "a vedea care sunt aşteptările acestora în perspectiva integrării".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite