Fujitsu și Toshiba negociează fuziunea diviziilor de telefonie mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile Fujitsu și Toshiba discută fuziunea diviziilor de telefonie mobilă, mișcare ce ar duce la crearea unui al doilea producător de telefoane mobile din Japonia, după Sharp, potrivit Financial Times.

Chiar dacă fuziunea ar crea un nou jucător pe piața de telefonie mobilă, însă acesta va fi unul de mici dimensiuni pe o piață globală unde doar 3% din dispozitivele mobile sunt produse de companii japoneze.


Alte colaborări de acest tip sunt așteptate în septembrie, după ce Casio, Hitachi și Nec au anunțat planurile de fuziune a diviziilor de telefoane mobile. O posibilă colaborare între Fujitsu și Toshiba va reduce numărul producătorilor de telefoane la cinci de la 10, câți erau în 2007.

Deutsche Bank estimează că vânzările de telefoane ale celor două companii ar putea depăși 3,3 miliarde de dolari până în martie anul viitor. În prezent, Fujitsu produce telefoane pentru NTT DoCoMo (cel mai mare operator nipon de telefonie mobilă), iar Toshiba – echipamente – pentru al doilea operator de pe piața locală.


Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, compania Fujitsu va fi acționarul majoritar, ținând cont de faptul că aceasta are o cotă de piață de 15% în Japonia, de trei ori mai mare decât cea a Toshiba.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite