Franks, despre afirmaţia lui Patriciu: "România este un stat suveran. Guvernul vrea continuarea acordului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a afirmat ieri că România este o ţară suverană, care poate decide dacă vrea să întrerupă înţelegerea cu FMI, însă Guvernul nu crede că trebuie să renunţe la acord.

Afirmaţiile au fost făcute după ce omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat că reprezentanţii FMI "trăiesc într-o lume teoretică" şi "habar nu au de economie, lucru care îi face periculoşi în relaţia cu un Guvern care nu vrea să facă nicio reformă". Omul de afaceri a spus că autorităţile române ar trebui să găsească o soluţie pentru a renunţa la acordul cu instituţia internaţională. Vezi aici detalii.

"România este o ţară suverană. Dacă guvernul decide că ar fi mai bine fără FMI, atunci ar putea cere să meargă pe propriul drum. Este foarte clar însă că Guvernul nu crede acest lucru. Guvernul crede că noi jucăm un rol foarte important, iar intenţia noastră este să ajutăm în orice fel putem ca România să iasă din criză", a afirmat apoi Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

Oamenii de afaceri din România, printre care Dinu Patriciu şi Ion Ion Ţiriac, s-au întâlnit ieri seară cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Bucureşti pentru a discuta depre situaţia economică actuală.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării în luna septembrie eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite