Franks: Scrisoarea suplimentară la acordul cu FMI va trebui modificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jeffrey Franks, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) în ţara noastră, a declarat, aseară, că scrisoarea suplimentară la acordul cu Fondul va trebui să suporte câteva modificări, însă nu radicale.

„Nu sunt iniţiative radicale, dar continuăm să evaluăm care sunt nevoile şi care sunt mijloacele prin care putea rezolva acele nevoi. Ne uităm la implementarea şi modificarea unor măsuri, dacă sunt necesare, dar ne uităm totodată şi în zonele în care s-a înregistrat progres", a declarat, aseară, Jeffrey Franks.

Totodată, oficialul FMI a punctat că aceasta este o procedură standard pe care Fondul o aplică de fiecare dată când vine în ţara noastră.

„Acest lucru nu înseamnă că vom modifica neapărat ţintele. Când ne uităm la reformele structurale ne uităm şi la progresul înregistrat deja şi la cel viitor pentru a avea un sistem economic eficient şi productive", a completat Franks.

Pe de altă parte, Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor Publice, prezent şi el la întâlnirea cu delegaţia FMI, a punctat că că autorităţile române discută cu misiunea FMI posibilitatea unei „revizii" a acordului stand-by, prin includerea de noi măsuri în programul de asistenţă financiară. Vlădescu a precizat că a primit un document de la FMI, dar care nu poate fi încă făcut public, pentru că măsurile propuse fac obiectul discuţiilor preliminare.

O misiune a FMI se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde de euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite