Fostul director al Sibex, Cristian Sima, spune că are un contract care îl acoperă legal 100% pentru pierderile clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a declarat duminică într-un interviu că are un contract care îl acoperă 100% pentru pierderile clienţilor, iar aceştia nu ar avea nicio şansă dacă l-ar acţiona în instanţă.

"Aceşti clienţi, analizând la rece situaţia, ce şanse au? Se duc să depună plângere unde? În British Virgin Islands sau la Londra, că o firmă din British Virgin Islands le-a tranzacţionat pe nişte platforme banii şi le-a pierdut. Cu un contract făcut de nişte avocaţi londonezi, care mă acoperă pe mine 100%. Chiar dacă eu spun că iau riscuri mici, mari sau medii, orice risc mic poate să devină un risc mare", a spus Sima, la Realitatea TV.

El a afirmat că o speculaţie nereuşită se numeşte o investiţie pe termen lung.

"Şi-atunci le spun, băi, aveţi speculaţii nereuşite, staţi cu ele, poate cine ştie, se întâmplă şi recuperaţi", a spus Sima.

El afirmă că dacă ar fi fost un "capitalist feroce" ar fi putut rămâne în Bucureşti şi le-ar fi putut spune clienţilor că le-a pierdut banii, chiar dacă şi-ar fi riscat viaţa în cazul în care unii clienţi "i-ar fi dat în cap vâzând că legal nu au ce să facă".

"Toată lumea ştia de aceste clauze şi erau încântate de avantajele fiscale", a mai spus el.

Sima a susţinut vineri seara într-o emisiune TV, unde a intrat în direct, că este în Reykjavik (Islanda) şi că a plecat de frică din ţară, întrucât i s-ar fi cerut să îşi cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienţilor săi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite