Fostii proprietari revendica patru milioane de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a primit, pana la 30 noiembrie, peste 600.000 de cereri de retrocedare. Terenurile agricole sau forestiere, confiscate in perioada

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a primit, pana la 30 noiembrie, peste 600.000 de cereri de retrocedare. Terenurile agricole sau forestiere, confiscate in perioada regimului comunist si solicitate acum spre retrocedare, insumeaza peste patru milioane de hectare.
Termenul pentru depunerea acestor cereri a expirat la 30 noiembrie 2005, fara sa mai fie prelungit. Conform datelor prezentate de catre Directia pentru coordonarea si controlul aplicarii legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare din cadrul ANRP, pana la aceasta data, inclusiv, au fost depuse 606.514 cereri, solicitandu-se reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete totalizand 1.325.201,40 hectare de teren agricol si 2.838.404,15 hectare teren forestier.
Masuri reparatorii pentru toti
Sursa citata aminteste ca toate persoanele indreptatite vor beneficia de masurile reparatorii prevazute de Legea 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei. Masurile pot consta in reconstituirea in natura pe vechile amplasamente sau pe alte amplasamente acceptate de proprietari ori despagubiri, in cazurile in care restituirea in natura a bunurilor nu este posibila.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite