Fost CEO: "Directorii de la Yahoo mi-au tras-o"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director executiv al Yahoo, Carol Bartz, nu a acceptat prea uşor decizia boardului companiei de a părăsi postul pe care îl ocupă din 2009. Bartz susţine că şefii Yahoo au dat dovadă de laşitate atunci când au dat-o afară, acţionând sub presiunea acţionarului majoritar. "Mi-au tras-o!", a declarat la nervi Bartz.

Carol Bartz, care a fost concediată prin telefon, de preşedintele boardului Yahoo, Roy Bostock, susţine că membrii boardului s-au temut că un nou val de critici la adresa companiei va ajunge pe Wall Street şi  ca să demonstreze că nu sunt "incompetenţi", au dat-o afară.

"S-au speriat că vor ajunge cel mai prost board din ţară. Acum încearcă să îmi demonstreze că nu sunt incompetenţii care sunt"

Într-un interviu pentru revista "Fortune", Carol a povestit că atunci când a fost anunţată telefonic că va trebui să părăsească postul i-a spus preşedintelui boardului: "Roy, cred că tu citeşti acum un scenariu. De ce nu ai tupeul să-mi spui în faţă? Bine, am înţeles. Credeam că ai clasă, dar m-am înşelat", relateaza The Telegraph.

Acţionarii Yahoo nu au fost mulţumiţi de rezultate

Bartz a început colaborarea cu Yahoo! la începutul anului 2009, atunci când a preluat funcţia cofondatorului companiei, Jerry Yang. Ca director executiv, aceasta a propus şi oprerat reorganizarea echipei de management şi a concediat unui număr semnificativ de angajaţi, pentru a reduce costurile. De asemenea, Bartz a reorientat compania, de la o forma tradiţională la una personalizată.

Potrivit CNN.com, Bartz nu a reuşit să revitalizeze compania, aşa cum şi-a luat angajamentul iniţial, ba mai mult, în ultimele luni, corporaţia Yahoo a fost hărţuită din toate părţile de investitori, analişti şi bloggeri.

Şi deşi ca director executiv, Carol Bartz a încercat să atragă atenţia asupra unor succese punctuale cum ar fi creşterea traficului în momente cheie precum nunta regală din Marea Britanie şi tsunamiul din Japonia, acţionarii Yahoo nu au fost mulţumiţi de rezultate.

Yahoo doreşte sa ajungă din urmă Google şi Facebook încercând să îşi îmbunătăţească motorul de căutare şi reaţelele sociale. Actiunile Yahoo! au crescut cu şase procente după aflarea veştii concedierii lui Carol Bartz. Acestea s-au situat la 13,72 dolari, în creştere cu 81 de cenţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite