Ford pregăteşte mutarea producţiei din K

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de motoare Ford din Köln, Germania, riscă să fie închisă, începând din 2010, dacă unităţii nu-i vor mai fi atribuite contracte, în contextul în care noua generaţie de

Fabrica de motoare Ford din Köln, Germania, riscă să fie închisă, începând din 2010, dacă unităţii nu-i vor mai fi atribuite contracte, în contextul în care noua generaţie de motoare Ford vor fi construite în uzina Automobile Craiova.

"Mă întreb dacă există viitor pentru uzină. (...) Dacă vom eşua să aducem la Köln o parte din producţia noii generaţii de motoare în trei cilindri, viitorul este foarte întunecat", a declarat şeful sindicatului Ford Europa, Dieter Hinkelmann, pentru revista "Automobilwoche", citată de AFP. În uzina de motoare din Köln lucrează 1.200 de angajaţi.

La anul va ieşi prima maşină

Unitatea mai produce, de asemenea, 200.000 de agregate anual, care sunt exportate în Statele Unite ale Americii, însă acest contract expiră în 2010. Este de aşteptat ca Ford să producă noua sa generaţie de motoare în România, uzina de la Craiova având o capacitate de producţie de 700.000 de unităţi pe an, potrivit "Automobilwoche".

Ford va începe să producă motoare la Craiova cel mai probabil începând cu anul 2010, până la acea dată utilizând, la modelele proprii, motoare din import. Pe de altă parte, prima maşină produsă de Ford la Craiova va fi un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, acesta urmând să fie lansat în România la jumătatea anului 2009. (Mediafax)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite