Ford va cheltui în România un miliard de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cheltuielile totale ale Ford în România vor creşte constant şi vor ajunge la un miliard de euro în 2012", a comunicat, ieri, la guvern preşedintele Ford Europa, John Fleming, cu ocazia

"Cheltuielile totale ale Ford în România vor creşte constant şi vor ajunge la un miliard de euro în 2012", a comunicat, ieri, la guvern preşedintele Ford Europa, John Fleming, cu ocazia prezentării ofertei tehnice pentru preluarea Automobile Craiova. În afară de această estimare a cheltuielilor, nu au fost făcute public alte elemente noi ale acestei oferte tehnice, apreciată de premier ca fiind "interesantă", iar de şeful AVAS - "generoasă".

Printr-un comunicat transmis ieri, concernul american a confirmat cifrele deja transmise de partea română, săptămâna trecută. Astfel, planul de afaceri Ford prevede investiţii directe de 675 milioane de euro, o producţie anuală de 300.000 de autovehicule şi 300.000 de motoare, 7.000-9.000 de angajaţi (faţă de 3.900 în prezent). "Suntem încântaţi de şansa pe care o avem, de a prelua uzina din Craiova, dar mai avem multe de făcut înainte de ajunge la un acord comun", conchide Ford.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite