VIDEO Patriciu: Antreprenorii pot transforma Europa într-un spaţiu lipsit de constrângeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista de business life „Forbes România“ au oferit seară, în cadrul Galei „Forbes 500 Miliardari“, premii oamenilor de afaceri care s-au remarcat în plină criză prin dinamism, viziune şi inovaţie.

image

Vezi pe forbes.ro într-o galerie foto cine au fost miliardarii care au participat la Gala Forbes

Vezi pe forbes.ro partea a II a galeriei foto de la Gala Forbes 500 Miliardari

UPDATE 21.58

Au fost premiaţi în această seară antreprenorii care au excelat la capitolele „viziune", „contra curentului", „debut", inovaţie" şi „dinamism".

Câştigătorii premiilor Galei Forbes 500 Miliardari în acest an:

-  la categoria viziune: soţii Florin şi Dorin Andronescu, care ocupă locul 189 în Topul Forbes 500, cu o avere estimată la 25-26 de milioane de euro

- la categoria contra curentului: Ioan Bazac, locul 289 în Top, cu o avere de 15-16 milioane de euro

- la debut, a câştigat Mihai Sofian, care, cu o avere de 25-27 de milioane de euro, ocupă locul 182

- la capitolul inovaţie, câştigătorii sunt soţii Florin şi Măriuca Talpeş, locul 52 în Topul Forbes, cu o avere de 85-90 de milioane de euro

- cel mai dimanic om de afaceri este Hugo Bara Levente, care are o avere de 13-14 milioane de euro şi este pe locul 324 în Top


Gala Forbes. Foto: Marian Vilau

Principalele declaraţii făcute de Ionuţ Bonoiu, redactor-şef al "Forbes România"

Ceea ce nu v-au spus domnul Imre şi domnul Patriciu  este că numărul de angajaţi ai companiilor deţinute de oamenii de afaceri din Top 500  a scăzut cu 10% în ultimul an.

Cu toate acestea, în ciuda problemelor pe care le au, miliardarii din Top 500, creează, invoează, investesc, creează locuri de muncă. Ar trebui să le mulţumim pentru acest lucru.

Gala Forbes. Peter L. Imre, Manager General al Adevarul Holding şi Dinu Patriciu Foto: Marian Vilau

Principalele declaraţii făcute de Dinu Patriciu, CEO al DP Holding şi cel mai bogat român, potrivit clasamentului "Forbes 500 Miliardari"

Când am intrat în sală, un prieten m-a întrebat ce mai fac. I-am spus că mă feresc de meteoriţi care nu aleg, cad pe cine e de vină, pe cine nu e de vină.

Cam asta e situaţia în care ne aflăm, nu doar în România, ci în Europa, epicentru al cutremurului care stă să vină, cât şi în întreaga lume.

Gala Forbes. Peter L. Imre, Manager General al Adevarul Holding şi Dinu Patriciu Foto: Marian Vilau

Urmăriti aici transmisiune live

Cred că ne aflăm în pragul unei mari schimbări, care va însemna un prim secol al noului mileniu cu totul diferit faţă de cele dinainte.

Cred că străbatem o perioadă în care lumea se schimbă cu totul în modul în care este organizată. Statele naţionale pierd din forţă în faţa corporaţiilor, pe de altă parte în faţa propiilor cetăţeni, care sunt liberi să fie doar cetăţeni ai lumii şi nu ai unor entităţi istoric constituite mai mult sau mai puţin fragile.

Ne aflăm într-un moment în care lumea se va fărâmiţa în entităţi mult mai mici, democratice, pentru a fi controlate mult mai uşor de cetăţeni, pe de altă parte în entităţi mai mari pentru cei care vor organiza spaţii ale libertăţii.



Astăzi, în Europa, nu am reuşit decât să construim un nou imperiu, al patrulea Reich, o monedă comună, o lipsă de libertăţi comune.

Gala Forbes Foto: Marian Vilau

Am convingerea că în următori ani vom fi liberi de constrângeri în acest spaţiu comun.

V-am spus aceste lucruri pentru că sunt absolut convins că altfel Europa va deveni un muzeu.

Am convingerea că noi, cei de aici, întreprinzătorii de pretutindeni, nu fac altceva decât să fie viruşii care duc la această nouă lume.

Dinu Patriciu şi Peter L. Imre

Astăzi, corporaţii de câţiva oameni mişcă sute de miliarde, libertatea stă în a şti să găseşti resursele şi să le duci acolo unde este nevoie de ele.

Dacă ne gândim la noi înşine, mi-aş fi dorit după 20 de ani să spunem că am realizat acestea prin noi înşine.

Deocamdată nu putem, pentru că noi, cei de aici, am reuşit că creăm 240.000 de locuri de muncă, dar nu am reuşit să creăm milioane.

Am reuşit să strângem 20% din PIB-ul României, dar nu am reuşit să strângem mai mult decât el.

Nu am reuşit să creăm propriile noastre instituţii de credit, fondurile noastre de investiţii, nu am ştiut să ne înfrăţim între noi pentru un succes comun.

Cred că în faţa noastră în anii următori stau şi aceste lecţii pe care trebuie să le învăţăm.

Simţeam nevoia să vă spun măcar pe scurt aceste lucruri.

Dumneavoastră sunteţi cei mai dinamici din societatea noastră şi cei care cu adevărat puteţi schimba ceva, în ciuda înţepenirii politice.

Dinu Patriciu, cel mai bogat român

UPDATE 20.50

Principalele declaraţii făcute de Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding

Îmi dau seama acum mai bine decât acum un an ce reprezintă Forbes pentru oamenii de afaceri. 

E copleşitor să lucrezi în media, dar e şi mai copleşitor să lucrezi cu elita financiară a unei ţări.

Este o radiografie a ceea ce se întâmplă în economia românească, legat de economia europeană şi de cea a lumii.
Dumnezeu iubeşte milionarii, pentru că altfel nu v-ar fi dat atât de mult la atât de puţini.

Gala Forbes Foto: Marian Vilau

Cei 500 de oameni care sunt în Forbes 500 reprezintă 20% din PIB-ul României, 25 de miliarde de euro.
Sunt convins că aceşti 500 de oameni trebuie să aibă o greutate mai mare decât au acum.

Aş vrea să vă mai dau o cifră foarte importantă. Cei 500 de oameni, din care o bună parte sunteţi aici în sală, au creat 240.000 de locuri în România.

Niciun investitor mare nu va putea crea atâtea locuri de muncă.

Guvernanţii cred că ar trebui să înveţe să întrebe despre banul public, să le spună dolarilor, euroilor, leilor, unde să meargă, nu unde s-au dus banii.

Peter L. Imre, Director General al Adevarul Holding

UPDATE 20.40 Gala a început. Miliardarii din Top 500 au ajuns, alături de reprezentanţi ai mediului politic şi ai celui de business. Dinu Patriciu, cel mai bogat român şi CEO al DP Holding, Peter L. Imre, director general al Adevărul Holding, Călin Popescu Tăriceanu, Prinţul Sturdza, Jean Valvis, Ionuţ Negoiţă, dar şi Edward Popescu, cel mai tânăr miliardar din Top 500, alături de logodnica sa, pe care a întâlnit-o la un reality show.

„Forbes România“, revista de business life aflată în portofoliul Adevărul Holding îi celebrează în această seară, pentru al doilea an consecutiv, pe antreprenorii români de succes, în cadrul Galei „Forbes 500 Miliardari“.
 
La evenimentul desfăşurat la Radisson Blu Hotel din Bucureşti participă oameni de afaceri care se regăsesc în clasamentul celor mai bogaţi români „Forbes 500 Miliardari“, precum şi bancheri, consultanţi sau avocaţi de top.

Iată nominalizaţii. Click pe imagine pentru a mări



Echipa „Forbes România“ îi va premia pe antreprenorii care au dat dovadă anul trecut de viziune, dinamism şi inovaţie şi, în plină criză, au reuşit să fie contra curentului. De asemenea, va fi premiat şi antreprenorul care şi-a făcut debutul în acest an în clasamentul „Forbes 500 Miliardari“.

Cei mai bogaţi români nu au rămas neafectaţi de criza economică. După rezultatele financiare pe care companiile le-au înregistrat anul trecut, averile lor cumulate au scăzut cu 3,1 miliarde de euro faţă de anul anterior. Ei au continuat însă să fie angajatori importanţi pentru economia naţională: cei 500 de oameni de afaceri incluşi în „Forbes 500 Miliardari“ au peste 240.000 de salariaţi.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite