„Forbes România“ aniversează trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorirea celor trei ani de existenţă a revistei în România a reunit peste 200 de lideri din mediul de business.

Joi seara a avut loc, la hotelul Marriott din Capitală, aniversarea a trei ani de „Forbes România", revistă editată de Adevărul Holding.

Invitatul special a fost premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Aproximativ 200 de persoane - oameni de afaceri, politicieni şi membrii ai Guvernului au participat la evenimentul organizat de „Forbes România".

Seria discursurilor a debutat cu intervenţia lui Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding. Acesta a explicat cât de dificil este să conduci un trust de presă într-o astfel de perioadă şi a subliniat faptul că apreciază echipa „Forbes România".

 „Este greu de spus ce ar trebui să faci astăzi ca să conduci un trust de presă. Este destul de dificil să faci acest lucru. Revista «Forbes» şi-a găsit drumul în România, în anul 2009. An în care a avut loc cea mai mare contracţie economică. Peste 17.000 de companii au intrat în insolvenţă. Băncile au întors spatele companiilor şi au îngheţat finanţarea. Acesta a fost anul 2009, când a început «Forbes România». Până la urmă a devenit un ghid de ieşire din criză", a afirmat Peter L. Imre.

Prezent la eveniment, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a purtat o discuţie cu editorii „Forbes". Întrebat de redactorul-şef al „Forbes România", Ionuţ Bonoiu, care au fost motivele pentru care reprezentanţii companiilor Dacia şi Ford i-au solicitat o întâlnire, premierul a spus că aceştia vor în primul rând stabilitate.

„Este uşor de anticipat ce-şi doresc investitorii din România, ca şi ziua de mâine să arate la fel, şi cea de poimâine şi la fel să arate şi săptămâna viitoare. Vor ca planul lor de afaceri sa fie coerent pe termen mediu. Este o solicitare legitimă, pe care vreau să o respect. Şi mai vor ceva: dialog. Plus o minimă înţelegere din partea autorităţilor", a spus premierul.

În momentul în care editorii „Forbes" i-au cerut premierului să menţioneze un motiv de optimism în actualul context economic, Ungureanu a dat două exemple - vânzarea Cupru Min şi oferta Transelectrica.

 „Când o gaură neagră se vinde cu de patru ori preţul ei pe seama credibilităţii unui nou Guvern şi când o oferta de acţiuni este suprasubscrisă în proporţie de 158% sunt simptome de optimism. Poate e o febră, dar îi rog pe sceptici să conteze pe schimbare. Oricum, sunt de partea lor", a declarat premierul.

Majoritatea oamenilor de afaceri prezenţi la eveniment au recunoscut că ultimii trei ani au fost dificili având în vedere climatul economic nefavorabil. Dar aceştia au reuşit să supravieţuiască datorită faptului că s-au reinventat şi că au continuat să facă investiţii, în ciuda crizei.

Vasilescu, BNR: „Trebuie să ţinem regim"

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a asemuit ieşirea din criză cu un bilet de ieşire din spital. „Atunci când ieşi din spital trebuie să respecţi un regim, aşa şi după ce ieşim din criză trebuie să repectăm anumite măsuri de austeritate", a spus Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a explicat că, deşi a lansat cartea „Biletul de ieşire din criză" în noiembrie, deja foarte multe lucruri s-au schimbat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite