„Forbes România“, la o cafea cu femeile de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Forbes România” a organizat în această dimineaţă primul eveniment din seria Club Forbes Women, dedicat femeilor prezente în clasamentul „Forbes 500 Miliardari” şi femeilor de afaceri din România.

Liliana Hagicalil, acţionar al centrului medical Romar, şi Doina Mircioiu, proprietar al grupului de firme Andami, au vorbit despre atuurile unei femei în jungla afacerilor şi despre factorii ce pot distruge un business. De asemenea, la dezbatere au participat femei de afaceri din domeniul bancar, medical, juridic şi consultanţă, publicitate şi relaţii publice.

Femeile de afaceri prezente la eveniment au punctat că latura feminină a unui business este caracterizată de prudenţă, perseverenţă şi accent pe detalii. În plus, ele au subliniat că femeile dintr-o afacere de familie preferă să se ocupe de partea oferaţională, decât să iasă în faţă, să se ocupe de dezvoltare şi strategie.

„Noi ne-am împărţit rolurile de la sine. Soţul meu este o persoană care ştie să facă deschideri, el se ocupă de dezvoltare, de strategie. Eu, fiind o persoană ordonată, mă ocup de partea operaţională, de problemele de zi cu zi. Fiind prudentă, eu încerc să mai temperez din investiţii, deşi spiritul antreprenorial al soţului meu a făcut de multe ori ca lucrurile să meargă mai departe“, a explicat Liliana Hagicalil, care împreună cu soţul său, Erghin Hagicalil, deţine centrul medical Romar.

Şi Doina Mircioiu a punctat că o femeie reprezintă un punct de echilibru într-o afacere de familie. „Poate că în acest an eu am fost cea care m-am opus unor investiţii mai mari, eu am fost frâna. Este vorba de prudenţă“, a spus femeia de afaceri la evenimetul Club Forbes Women, sponsorizat de Citibank România.

Doina Mircioiu se plasează, împreună cu soţul său, Adrian Mircioiu, pe poziţia 149 în „Forbes 500 Miliardari”, cu o avere estimată la 35 de milioane de euro. Ei deţin grupul de firme Andami, cu activitate în imobiliare şi construcţii.

Liliana Hagicalil ocupă, împreună cu soţul său, Erghin Hagicalil, poziţia 401 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari”, cu o avere estimată la 12 milioane de euro. Cei doi soţi sunt proprietarii centrului medical Romar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite