„Forbes 500“ premiază performanţa în afaceri. Vezi aici oamenii de afaceri premiaţi la Gala Forbes 500

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista „Forbes România" a premiat şase dintre miliardarii români care s-au remarcat pe parcursul anului trecut, dar şi în 2010, în peisajul businessului autohton. Cei mai importanţi oameni de afaceri români vor fi prezenţi în această seară, începând cu ora 20.00, la Gala Forbes 500. La tombola organizată în scop umanitar s-au strans peste 4.000 de euro şi aproximativ 10.000 de lei. Banii vor fi donaţi campaniei "Din inimă p

VEZI AICI FOTOGALERIE!

23.15 "Un sfarsit de an minunat si un an mult mai bun in 2011", aşa a sunat urarea directorului general  Adevarul Holding, Peter L. Imre, la finalul Galei Forbes 500, la adresa tuturor particpantilor.

22. 50  Dupa mai bine de doua ore si jumatate de la primul gong al Galei Forbes 500, evenimentul se apropie de sfarsit. Intreaga echipa Forbes a fost invitata de Peter L. Imre, director general Adevarul Holding, pe scena, pentru a primi aplauzele miliardarilor prezenti.

22.49 La aproape o ora de la startul tombolei organizate cu scop umanitar s-au strans peste 4.000 de euro si aproximativ 10.000 de lei. Banii vor fi donati campaniei "Din inima pentru copii".

22. 43 Cei sase premianti au fost rasplatiti cu trofee realizate special pentru acest eveniment de artistul bijutier David Sandu. Trofeele sunt din argint.

22. 42 Petru Berciu proprietarul BDG. Premiul pentru „Inedit“

Petru Berciu proprietarul BDG. Premiul pentru „Inedit“

Ocupă locul 380 „Top Forbes 500 Miliardari".

22.39 Bogdan Piţigoi. Câştigător la categoria „Contra curentului“

Bogdan Piţigoi. Câştigător la categoria „Contra curentului“

Ocupă locul 469 „Top Forbes 500 Miliardari".

22.36 Mircea Tudor, proprietarul MB Telecom. Câştigător la categoria „Revoluţionar“

Mircea Tudor, proprietarul MB Telecom. Câştigător la categoria „Revoluţionar“

Ocupă locul 100 „Top Forbes 500 Miliardari".

22.33 Roland Szasz, proprietarul Renania. Premiul pentru „Inovaţie“

Roland Szasz, proprietarul Renania. Premiul pentru „Inovaţie“

Ocupă locul 198 „Top Forbes 500 Miliardari".

22.30 Enrico Perini, proprietarul Romstal. Premiul pentru „Dinamism“

Enrico Perini, proprietarul Romstal. Premiul pentru „Dinamism“

Ocupă locul 19 „Top Forbes 500 Miliardari".

22.27Mihai Marcu, preşedintele MedLife. Premiul pentru „Viziune“

Mihai Marcu, preşedintele MedLife, spune că proiectul se adresează în special celor  care-şi permit servicii medicale superioare

Ocupă locul 112 in „Top Forbes 500 Miliardari". El a dezvoltat, impreuna cu mama sa, compania Medlife.

22. 25 A început punctul culminant al ceremoniei: celebrarea spiritului antreprenorial. Prin decernarea, la 18 luni de la lansarea Forbes Romania,  a Premiilor Forbes, aflate la prima lor editie.

22.00 Dupa un moment de pauza pe scena a urcat istoricul Adrian Majuru. Pasionat de istoria Bucurestiului, Majuru a scris cateva carti despre istoria Capitalei.  În interventia sa el a vorbit despre Mecena, primul "sponsor" al lumii si despre calea deschisa de acesta. Istoricul a trecut apoi la familia De Medici si la Lorenzo de Medici, supranumit Magnificul, care si-a dat seama ca exista o parte a vietii pe care bogatia nu ar fi controlat-o niciodata, este vorba despre inteligenta.

Istoricul Adrian Majuru a mai povestit si despre momentul in care primul principe strain al Romaniei, Carol I, a ajuns intaia data in Bucuresti. El a remodelat tara noastra. Ajutat de altii, de primii industriasi straini care au ales a investeasca in Romania. "Nume ca Malaxa ne par azi straine, dar parintilor si bunicilor nostri, nu", a spus Majuru.

21.20 Punctul culminant al Galei se va produce in jurul orelor 22.00. Atunci cand se vor afla primii preminati ai Galei Forbes 500. Va fi vorba despre sase premii: Premiul pentru Inovatie, Premiul pentru Viziune, Premiul pentru Dinamism, Premiul dedicat celui mai revolutionar om de afaceri al momentului, Premiul intitulat specioal "Contra curentului", Cel pentru Inedit.

21.15 Scurt moment muzical asigurat de violoncelistul Adrian Naidin.

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

21.10 Urmeaza in ordinea cuvintele principalilor parteneri ai Galei: Citibank Romania,  Automobile Bavaria Group, cea care a adus special pentru acest eveniment ultimul model Rolls Royce Ghost 2010, Top Brands Distribution si Brands International, Ceasurile Harry Winston, comercializate in Romania de Galt orolongerie Elvetiana, Clubul residential Stehjarioi, apartinand Tiriac Holding,  Elysee Perfume et Beaute, Helventansa si bijuteriilor sale Chaumet, Compania Vertu, care realizeaza cele mai luxoase telefoanele mobile din lume.

21.06 Pe scena a urcat reprezentantul CEC. Acesta e videntiat ca in noiembrie 1864 s-a nascut ideea CEC-ului in Romania.

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

21.05 Dinu Patriciu: "Antreprenorul pune impreuna energiile unor oameni. Cu toate aceastea oamenii de afaceriu sunt vazuti ca cei tin socoteala banilor. A face afaceri e insa un gest de cultura. Creezi un model Traiesti o aventura. Prilejuiesti expetriente care ele in sine sunt mai valoroase decat adunarea centimelor intr-o coloana".

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

21.03 Dinu Patriciu: "Chiar si azi, la 20 de ani de capitalism, intrebarea cu care ma intalnesc cel mai des este "Ce este un antreprenor?" . Veţi afla detalii din editorialul meu de vineri din Adevarul. Pe scurt are si o conotatie negativa, exploateaza munca altora. Se foloseste de conjuncturi pentru a se imbogati. In afaceri e vorba despre idei, despre anumite lucruri pe care le poti intiui. Simti nisa, oportunitatea. Ea se dezvolta datorita ideii si a echipei pe care o ai. Asta inseamna succesul".

21.02 Peter L. Imre a predat stafeta celui mai bogat roman al momentului, Dinu Patriciu.

21.00 Peter L. Imre a anuntat startul unei tomboler organizate în numele Fundatiei "Din inima pentru copii", fundatie care incearca sa salveze copiii romani afectati de cele mai cumplite boli. Si care nu pot lupta cu boala in absenta unor importante surse materiale.

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

20.55 Peter L. Imre, director general Adevărul Holding: "Unii vor sa apara in Top Forbes 500, altii nu. Ar trebui să fie luată ca paradigma dupa care agenda politica face agenda publica in Romania. Adevărul Holding isi propune sa schimbe acesta lucru. Societatea  trebuie sa determine agenda politicianului.  Astfel numarul românilor bogati se va mari, sunt sigur".

20.50 Peter L. Imre, director general Adevărul Holding: "As vrea sa va multumesc ca ati devenit milionari. E foarte important pentru voi, dar e foarte important si pentru noi. Am un vis:să traiesc intr-o Romanie in care faptul de a fi bogat nu e un motiv de invidie. Imi doresc o tara cu multi romani bogati. Imi doresc o tara cu multi romani bogati. Fiecare om din Forbes 500 e responsabil pentru binele acestei tari. Echipa Forbes a reusit sa scoata iar o revista, cea dedicata miliardarilor si ii felicit pentru asta. Nu e deloc o misiune usoara!"

20.47  Ceremonia a fost deschisa de Peter L. Imre, director general Adevărul Holding.

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

20.45 Prima editie a Galei Forbes 500 a inceput. Revista Forbes nu vrea nimic altceva decat acelasi lucru ca la start: sa fie revista capitalismului.

20.40 Cei prezenti schimba impresii, socializeaza, ba chiar sunt deschisi sa faca si pronosticuri despre viitorul apropiat al economiei romanesti.

20.35  Actualul Palat CEC a implinit, chiar in 2010, 110 ani de existenta. Dar in aceasta seara e mai tanar ca oricand si e iar martor al celor mai luminate minti ale economiei romanesti.

20.32 Sala principala a Palatului CEC, pregatita de marea sarbatoare, si-a primit deja oaspetii. Gala Forbes 500 sta sa inceapa din clipa in clipa.

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

20.20 In aceasta seara au raspuns invitatiei revistei Forbes Romania peste 60 dintre miliardarii Romaniei, Toti prezneti in cea mai recenta editie a Top Forbes Romania 500 Miliardari, lansata la finele lunii septembrie. 

20.10 O poveste de neuitat incepe intodeuna intr-un loc special. Gala Forbes 500, aflata la prima sa editie nu putea face exceptie. Tocmai de aceea a ales un loc cu totul special in istoria Bucurestilor: Palatul CEC, a carui piatra  de temelie a fost pusa in  8 iulie 1897 si care arata splendid si la inceputul celui de-al treilea mileniu.

Gala Forbes 500. Foto: Marian Vilau

În ciuda crizei pe care o traversează economia autohtonă, unii oameni de afaceri români au reuşit să stea în picioare şi chiar să-şi sporească businessul. Gala Forbes 500, organizată la Palatul CEC, reuneşte peste 60 dintre cei mai importanţi oameni de afaceri autohtoni prezenţi în „Top Forbes 500 Miliardari".

Revista „Forbes România" va acorda şase premii miliardarilor care s-au remarcat pe parcursul anului trecut, dar şi în 2010, la categoriile: „Viziune", „Dinamism", „Inovaţie", „Revoluţionar", „Contra curentului" şi „Inedit".

Ce mi-aş dori eu? Ca „Forbes 500 Miliardari“ să fie „Forbes 22 de milioane de miliardari“
Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding

Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding, îşi doreşte o Românie în care cei prezenţi în „Forbes 500  Miliardari“ să fie exemple

„Ce mi-aş dori eu? Ca «Forbes 500 Miliardari» să fie «Forbes 22 de milioane de miliardari». Îmi doresc o Românie unde bogăţia să nu fie o ruşine, unde bogaţii, prin comportamentul lor şi prin modul lor de a face afaceri, să câştige respectul concetăţenilor lor, unde din curajul, inteligenţa şi spiritul întreprinzător al unora să beneficieze toţi membrii societăţii. Îmi doresc o Românie în care cei prezenţi în «Forbes 500 Miliardari» să fie exemple de urmat şi idoli la care să aspire tinerii, pentru că a vrea să faci mai mult, mai bine, nu este o ruşine, ci baza progresului unei societăţi", a declarat Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding.

El a adăugat că speră ca, într-o zi, Adevărul Holding să scoată un catalog cu cei 500 cei mai bogaţi români, dar bogaţi spiritual, nu numai financiar. „Închei cu un citat a lui Steve Forbes: «În această nouă eră, lucrurile materiale nu mai sunt adevărata sursă a bogăţiei şi a capitalului. Mintea, spiritul, imaginaţia şi credinţa în viitor sunt premisele de bază ale succesului»", a mai spus Peter L. Imre.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite