Forbes: Cum ne dau vecinii bulgari lecţii de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un investitor bulgar a deschis cel mai mare hotel-spa cu teren de golf din estul Europei si se bazează în procent de 50% pe turiştii români. Ce spune povestea lui George Tchouklev despre propriile noastre eşecuri turistice?

Manualele de economie politică şi şcolile de business ne propovăduiesc de 20 de ani teoria ,,nevoilor latente" care nasc afaceri de succes. Ieşim din şcoli gata îndoctrinaţi cu imaginea antreprenorilor de geniu, acele persoane capabile să sesizeze oportunităţile neexploatate care să-i ducă la cifre de afaceri impresionante, indiferent dacă e boom economic sau criză.

Traversând litoralul românesc, înspre Vama Veche, nu poţi să nu te întrebi de ce, în România, toţi acei oameni de afaceri ipotetici se încăpăţânează să rămână în paginile manualelor şi, cu câteva excepţii numărabile pe degetele de la o mână, hotelurile şi plajele de pe latura românească a Mării Negre continuă să vândă aceeaşi atmosferă şi aceleaşi servicii înţepenite în anii optzeci.

Mai ales când, la circa 40 de kilometri de graniţă, apare exemplul clar că se poate şi altfel. Un investitor bulgar, George Tchouklev, a investit 60 de milioane de euro într-un hotel de lux cu spa şi teren de golf, construit de la zero pe locul unei foste gropi de gunoi de lângă Balcic.

Vezi pe forbes.ro întreaga poveste şi lecţia de turism predată de bulgari românilor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite