Forbes: Unde vor fi situate noile capitale office din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După retail, rezidențial și industrial, este rândul birourilor să atragă banii investitorilor imobiliari spre orașele mari din țară.

La început au fost mallurile. Peste 80 de proiecte au fost anunțate în anii de boom imobiliar în orașele cu peste 100.000 de locuitori. Doar un sfert au fost finalizate, printre cele mai cunoscute fiind centrele Iulius Mall din Timișoara, Iași, Cluj și Suceava - dezvoltate de omul de afaceri Iulian Dascălu, cu o avere estimată de „Forbes România" la 120 de milioane de euro -, mallurile sub brandul Galleria, dezvoltate de GTC România și funcționale în Suceava, Piatra Neamț și Buzău, și Unirea Shopping Center Brașov, al doilea centru comercial sub acest brand, după cel din București, deținut de omul de afaceri Dan Adamescu, cu o avere de 900 de milioane de euro.

Au urmat hipermarketurile şi magazinele de bricolaj. Şi doar apoi clădirile office. Dar mai întâi în Bucureşti şi târziu în provincie. Astăzi, mai mult de o treime din stocul timișorean de clădiri office se regăsește însă în clădirea de clasă A City Business Center, dezvoltată de omul de afaceri Ovidiu Șandor.

Află pe forbes.ro care sunt viitoarele capitale pentru clădirile de birouri şi cine sunt investitorii

Vezi pe forbes.ro care sunt premisele pentru creșterea chiriilor pe segmentul office

Citește pe forbes.ro şi despre interesul fondurilor germane de a cumpăra birouri în București

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite