Forbes: Cum îşi conduce businessul un industriaş de cursă lungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, negociază vânzarea unui pachet semnificativ din acţiunile companiei Astra Vagoane Călători. Posibilul cumpărător: un fond de investiții străin. Numele acestuia: încă secret.

Discret, dar punctual, omul de afaceri Valer Blidar este greu de prins pentru un interviu. A acceptat să vorbească cu echipa „Forbes" între două avioane. Timp de o oră. Tocmai se întorcea din Germania, de la o întâlnire de afaceri, şi avea drum către Arad. Acolo stă mai mult, pentru că este cartierul general al Astra Vagoane Călători, companie pe care o controlează.

Planurile de afaceri ale industriaşului se întind de obicei pe o perioadă de zece ani. Recunoaşte însă că, în ultimii doi-trei ani, a primit mai multe solicitări de a vinde fie o parte din acţiuni către fondurile de investiții, fie businessul în întregime. Niciodată nu a mers însă prea departe. Și acum  este curtat de un important fond străin, dar contractul de confidenţialiate convenit nu îi permite să îl nominalizeze.

Află pe forbes.ro cum decurg negocierile cu străinii şi ce noi investiţii vizează Valer Blidar

Vezi pe forbes.ro la ce sumă a fost evaluat Valer Blidar în Top 500 miliardari

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite