Forbes: Aţi mânca alimente provenite de la animale clonate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început a fost oaia Dolly, după care au urmat vaci, porci, pui sau  capre clonate. După aproape 15 ani de la primul animal clonat, devine tot mai frecventă întrebarea - dincolo de  problemele legate de etică sau morală - dacă se poate folosi în alimentaţie carnea provenită de la animale clonate.

Iar dacă americanii par să fie mai deschişi la astfel de noutăţi, europenii rămân, cel puţin deocamdată în expectativă. Rezervele consumatorilor se leagă de posibile riscuri asupra sănătăţii -  pentru că nu se cunosc efectele pe termen lung -  dar şi de protecţia mediului. Pe de altă parte, se pare că animalele clonate suferă de anumite boli sau trăiesc mai puţin.

Problema nu este însă deloc simplă, mai ales că există chiar un dezacord major între Parlamentul European si Consiliul UE legat de alimentele derivate din animale clonate si nanotehnologie. 

Vezi pe forbes.ro dacă în România se vinde carne provenită de la animale clonate

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite