Forbes: Topul celor mai activi dezvoltatori imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii conduc detașat în clasamentul celor mai prolifici constructori de locuințe. Dar tot ei au cele mai mari probleme cu vânzarea.

În urmă cu 16 ani, compania Impact Developer & Contractor, fondată de românul Dan Ioan Popp, începea în zona de nord a oraşului construcţia ansamblului Alfa, unul dintre primele complexuri rezidenţiale private din București. 

Era o perioadă în care românii erau aproape singurii care realizau dezvoltări imobiliare rezidenţiale. De atunci, în zona de nord (Pipera, Băneasa, Otopeni) au fost construite peste 4.600 de apartamente și vile. Adică 38% din totalul de 11.959 de locuințe realizate până acum în Capitală de către dezvoltatorii români, conform estimărilor „Forbes România”, care a luat în calcul doar companiile cu un portofoliu de peste 200 de locuințe construite. Pentru comparaţie, dezvoltatorii străini au edificat, în același interval de timp, aproape 8.000 de locuinţe.

Vezi pe forbes.ro TOP 10 cei mai activi dezvoltatori români și din ce țări provin finanțările pentru cele mai mari ansambluri rezidențiale construite de străini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite