Forbes: Se prăbușesc din nou prețurile locuințelor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicii imobiliari referitori la prețul locuințele noi și vechi tind să se întâlnească din nou, după trei ani de criză. Atunci, a urmat prăbușirea. Ce va fi acum ?

Acum trei ani, în mai 2008, compania de consultanță imobiliară Colliers International lansa Bucharest Real Estate Index (BREI), primul indice imobiliar de pe  piața românească. Era epoca de aur a imobiliarelor, o perioadă în care apartamentele vechi se vindeau la prețuri incredibile. Metrul pătrat de locuință construită înainte de 1989 costa 1.892 de euro.

Află pe forbes.ro cum au evoluat indicii imobiliari în ultimii trei ani

De atunci, prețurile s-au prăbușit pe ambele segmente, dar locuințele noi au fost întotdeauna mai scumpe decât cele vechi. În București, lucrurile nu s-au schimbat prea mult, în sensul că apartamentele noi costă în continuare mai mult decât cele vechi. În orașele mari din țară însă, valorile se apropie tot mai mult. ”În aceste localități, locuințele au fost dimensionate pentru consumatorul final, spre deosebire de Capitală, unde s-au folosit suprefețe prea generoase”, explică Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu cele mai mari ansambluri rezidențiale

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite