Forbes: Chiriile spațiilor de birouri cresc din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile office situate în centrul Bucureștiului sunt la mare căutare printre companiile-chiriașe.

În prezent, chiriile contractuale sunt cuprinse între 18,5 și 19.5 euro pe metru pătrat pe lună pentru zona centrală, 13 - 16 € pe metru pătrat pe lună pentru zonele semi-centrale, în timp ce chiriile pentru celelate amplasamente existente variază în intervalul  9 -12 euro pe metru pătrat pe lună, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox. 

 

Conform estimărilor DTZ, chiriile vor rămâne stabile pentru restul anului 2011.  ”Previzionăm însă că nivelul chiriilor va începe să crească începând cu semestrul al doilea din 2012”, spun reprezentanții companiei.Chiriile din zona centrală sunt deja peste nivelul din 2009, când media era de aproximativ 17 euro pe metru pătrat pe lună.

 

Rata medie de neocupare va ajunge la 15,5% până la sfârșitul anului. ”Exclusiv în cazul  Bucureștiului, zona centrală – CBD, acest indicator ar putea atinge chiar valori mai mici, deoarece nicio livrare semnificativă nu este proiectată pentru următorii doi ani”, explică specialiștii DTZ.

 

Iar ultimele evenimente din piață le dau dreptate. AEW Europe, proprietarul clădirii de birouri America House,  a înnoit recent contractele de închiriere pentru peste 30% din suprafața de birouri din America House, pentru perioade de până la 8 ani.

 

Vezi pe forbes.ro cum au  evoluat chiriile pe segmentul de birouri în ultimii trei ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite